Roy van Krieken Roy van Krieken
19/06/2021 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2021 15:30

Wat is Perlin (PERL) en waarom steeg deze coin met meer dan 100%?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Wat is Perlin (PERL) en waarom steeg deze coin met meer dan 100%

Ondanks dat de afgelopen dagen de koers van bitcoin (BTC) en de rest van de crypto markt opnieuw rood kleurde was er een enkele coin die geen boodschap leek te hebben aan deze neerwaartse trend. Deze coin was Perlin (PERL). Perlin steeg de afgelopen tijd met meer dan 100% en hier zijn een aantal redenen voor.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is het Perlin netwerk?

Perlin is in de basis een Decentralized Finance (DeFi) platform dat zich focust op de ontwikkeling en handel van nieuwe synthetische activa zoals: cryptocurrencies, goederen, fiat valuta en aandelen. 

Gebruikers van Perlin kunnen hun PERL staken voor aantrekkelijke voordelen. Zo krijgen stakende gebruikers een proportioneel deel van de transactiekosten die worden gewonnen op het netwerk. 

Ook zorgt bezit van de native token PERL ervoor dat men kan stemmen voor, of tegen, potentiële veranderingen van het netwerk.

Het platform heeft onlangs een aantal grote nieuwe toevoegingen doorgevoerd. Een van die veranderingen is de publicatie van het zogenaamde PERL.eco systeem. Ook heeft het project Perlin gelanceerd op de Binance Smart Chain (BSC). Het zijn juist deze updates die voor grote interesse van investeerders heeft gezorgd.

Advertisement

PERL.eco

PERL.eco is een poging om in te spelen op het huidige debat binnen de wereld van cryptocurrencies over klimaat en milieu. Het zou moeten proberen om ‘De biosphere economie te democratiseren door het creëren van liquidity pools en het tokeniseren van biodiversiteit en carbon credits’.

Holders van PERL krijgen ook airdrops van getokeniseerde carbon credits om zo hun koolstofvoetafdruk, de hoeveelheid koolstof die iemand uitstoot, te compenseren. 

PERL.eco komt op een moment dat klimaatsverandering en energieverbruik binnen de wereld van cryptocurrencies behoorlijk hevig worden besproken. Het komt daarom niet als een verrassing dat crypto investeerders behoorlijk gecharmeerd werden hierdoor. 

De grootste reden voor de gigantische opwaartse beweging van de koers van PERL is dan ook te danken aan de lancering van PERL.eco.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Binance Smart Chain integratie

Niet alleen de lancering van PERL.eco hielp de koers met meer dan 100% te stijgen. Ook de integratie met de Binance Smart Chain droeg hieraan bij.

Deze ontwikkeling is echter al wel een stuk eerder ingevoerd, namelijk in april van dit jaar al. Dit werd gedaan om de transactiekosten op het Perlin netwerk te verlagen en op deze manier werd Perlin beschikbaar op Pancakeswap.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement