Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Webbrowser Brave stijgt 10 miljoen maandelijkse gebruikers voorbij, een groei van 19%...

Webbrowser Brave stijgt 10 miljoen maandelijkse gebruikers voorbij, een groei van 19% in een maand

Brave, de gedecentraliseerde blockchain webbrowser is voorbij de 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers gestegen. Dat kondigt het bedrijf aan op 5 december middels een persbericht.

- Advertentie -

Vorige maand, op 13 november, lanceerde Brave versie 1.0 en daarmee samen het Brave Rewards programma voor iOS. Dat betekent dat iPhone gebruikers sindsdien ook Basic Attention Tokens (BAT) kunnen verdienen door advertenties via de Brave browser te bekijken.

Sinds de lancering is het aantal maandelijkse actieve gebruikers (MAU) van ongeveer 8,7 miljoen naar 10,4 miljoen gestegen. Een groei van maar liefst 19% in een maand tijd. Brave meldt ook dat het aantal MAU verdubbeld is in een jaar tijd en dat het aantal dagelijkse gebruikers zelfs verdrievoudigd is naar 3,3 miljoen in de afgelopen 12 maanden.

Met BAT kunnen gebruikers zogenaamde content creators via Brave tippen. Brave meldt dat ook het aantal content creators enorm is gestegen naar een totaal van 340.000, verspreid over platformen als YouTube, Twitter, Twitch, Vimeo en GitHub. Dat is twaalf keer meer dan in het begin van 2019.

Brave richt zich op het behoud van de privacy van zijn gebruikers, iets dat andere browsers op de markt wat nalatig mee zijn. Ads en trackers worden automatisch geblokkeerd en er zijn ingebouwde opties voor nog meer privacy instellingen. Er is nog wel een lange weg te gaan voor Brave. In vergelijking heeft de meest populaire browser op de markt, Google’s Chrome, naar verluidt meer dan 2 miljard MAU, wat meer dan 60% is van het totaal.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.095,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.159,48 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.161,28 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.166,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.204,41 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...