Kevin Schijven Kevin Schijven
06/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2019 10:45

Webbrowser Brave stijgt 10 miljoen maandelijkse gebruikers voorbij, een groei van 19% in een maand

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Brave gaat samenwerken met Binance: Bitcoin traden vanuit je internet browser

Brave, de gedecentraliseerde blockchain webbrowser is voorbij de 10 miljoen maandelijkse actieve gebruikers gestegen. Dat kondigt het bedrijf aan op 5 december middels een persbericht.


Vorige maand, op 13 november, lanceerde Brave versie 1.0 en daarmee samen het Brave Rewards programma voor iOS. Dat betekent dat iPhone gebruikers sindsdien ook Basic Attention Tokens (BAT) kunnen verdienen door advertenties via de Brave browser te bekijken.
Sinds de lancering is het aantal maandelijkse actieve gebruikers (MAU) van ongeveer 8,7 miljoen naar 10,4 miljoen gestegen. Een groei van maar liefst 19% in een maand tijd. Brave meldt ook dat het aantal MAU verdubbeld is in een jaar tijd en dat het aantal dagelijkse gebruikers zelfs verdrievoudigd is naar 3,3 miljoen in de afgelopen 12 maanden.
Met BAT kunnen gebruikers zogenaamde content creators via Brave tippen. Brave meldt dat ook het aantal content creators enorm is gestegen naar een totaal van 340.000, verspreid over platformen als YouTube, Twitter, Twitch, Vimeo en GitHub. Dat is twaalf keer meer dan in het begin van 2019.
Brave richt zich op het behoud van de privacy van zijn gebruikers, iets dat andere browsers op de markt wat nalatig mee zijn. Ads en trackers worden automatisch geblokkeerd en er zijn ingebouwde opties voor nog meer privacy instellingen. Er is nog wel een lange weg te gaan voor Brave. In vergelijking heeft de meest populaire browser op de markt, Google’s Chrome, naar verluidt meer dan 2 miljard MAU, wat meer dan 60% is van het totaal.
Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie