Kevin Schijven Kevin Schijven
21/12/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 15:15

Website dumpt miljarden shiba inu tokens, noemt het oplichting

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Website dumpt miljarden shiba inu tokens, noemt het oplichting

Ask The Doctor, een Canadese medische website, investeerde onlangs grootst in de beruchte meme coin shiba inu (SHIB). Het online platform kocht begin deze maand maar liefst 31 miljard SHIB tokens voor ongeveer $1,5 miljoen.

Daar heeft Ask The Doctor nu spijt van. Het medische platform heeft alle SHIB tokens weer op de markt gedumpt en heeft de oorlog verklaard aan de meme cryptocurrency en zijn oprichters. Het Twitteraccount van Ask The Doctor noemt shiba inu nu een “scam token” en beschuldigt de oprichters ervan dat zij hun identiteiten geheim houden omdat ze oplichters zijn.

https://twitter.com/askthedr/status/1473154025705152514

“Het is onze plicht om de crypto-gemeenschap te beschermen tegen deze potentiële oplichters. We zullen hun identiteit krijgen.”

Ask The Doctor heeft naar verluidt e-mails gestuurd naar meerdere grote cryptocurrency-exchanges, waaronder Binance, Kraken en Crypto.com, met het verzoek dat deze platformen SHIB verwijderden.

Daarnaast zegt Ask The Doctor dat zij de oprichters van shiba inu morgen zullen aanklagen. Het twitteraccount van Ask The Doctor staat inmiddels propvol met allerlei berichten tegen shiba inu en hoe deze crypto onvermijdelijk zal instorten.

Slechts een handjevol altcoins doen het beter dan bitcoin dit jaar
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

SHIB Army reageert

Als reactie op deze beschuldigingen, zegt een van de SHIB oprichters, een zekere Shytoshi Kusama, dat de oprichter en CEO van Ask The Doctor, Prakash Chand, juist de oplichter is.

Het incident lijkt voort te komen uit een weggeefactie van Ask The Doctor. De medische website had naar verluidt een advertentie geplaatst voor een weggeefactie van een Tesla. Echter was het punt van de actie om SHIB tokens te verkopen tegen een andere meme crypto: Floki Inu.

Dat viel niet in de smaak bij de beruchte “Shib Army” die vervolgens dreigden om naar de Securities and Exchange Commission (SEC) te stappen voor marktmanipulatie. Dit verhaal zal hoogstwaarschijnlijk nog een vervolg krijgen. De SHIB koers lijkt vooralsnog zich niets hiervan aan te trekken en steeg gisterenavond hard, maar de gehele markt kleurt dan ook groen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie