Kevin Schijven Kevin Schijven
03/05/2021 15:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2021 15:09

Weer vele miljoenen gestolen uit een DeFi-platform op Binance Smart Chain (BSC): Spartan Protocol

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Weer vele miljoenen gestolen uit een DeFi-platform op Binance Smart Chain (BSC) Spartan Protocol

Alweer is een decentralized platform (DeFi) platform het doelwit van diefstal. Spartan Protocol, een DeFi-platform op de Binance Smart Chain (BSC), werd op 1 mei gehackt. Meer dan 30 miljoen aan crypto zijn gestolen uit het nieuwe platform.

Peckshield, een securitybedrijf, meldde gisteren als eerst voorval waarbij een hacker misbruik maakte van een fout in het systeem. Het bedrijf beschrijft het incident als volgt:

“Dit incident was te wijten aan een fout in de berekening van het liquiditeitsaandeel wanneer de pool token wordt vernietigd om de onderliggende activa op te nemen. In het bijzonder verhoogt de specifieke hack het activasaldo van de pool voordat hetzelfde aantal pool tokens worden vernietigd om een onnodig grote hoeveelheid onderliggende activa te claimen.”

Onderzoeker Igor Igamberdiev meldt dat de volgende cryptocurrencies werden gestolen, waaronder wrapped binance coin (BNB), spartan protocol token (SPARTA), binance bitcoin (BTCB) en binance USD (BUSD), voor een totale waarde van $30,5 miljoen:

Spartan Protocol ontvangt behoorlijk wat kritiek voor het incident. Het team meldt dat valse informatie wordt verspreid over het platform en ontkent dat het een kloon is van Uniswap (UNI) en/of Synethix (SNX). Ook meldt het team dat het wil herbouwen:

“Sparta heeft geen investeerders, geen team tokens, geen airdropped fondsen, geen schatkist. Het eigen vermogen van het team zorgde voor een back-up van de liquiditeit in het protocol, dat ook werd gestolen. We hebben niets anders over dan onze vastberadenheid, toewijding en visie. Wat betekent dat we klaar staan om opnieuw op te bouwen.”

Onderzoeksbureau Messari meldde onlangs dat maar liefst $285 miljoen aan crypto gestolen is uit DeFi-platformen sinds 2019. Desondanks presteren DeFi-tokens weer goed vandaag, zowel op BSC als op Ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie