Kevin Schijven Kevin Schijven
29/04/2021 18:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2021 18:48

Dit is hoeveel er sinds 2019 uit DeFi apps is gestolen: Messari onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is hoeveel er sinds 2019 uit DeFi apps is gestolen Messari onderzoek

Alhoewel de hoeveelheid aan hacks en diefstal in de cryptocurrency markt sterk is afgenomen in de laatste jaren, zie we dit helaas weer terugkomen in de nieuwe markt van decentralized finance (DeFi). Volgens onderzoeksbureau Messari is sinds 2019 maar liefst $284,9 miljoen aan crypto gestolen uit DeFi-projecten.

Toch is dit maar zo’n 0,3% van de total value locked (TVL), oftewel de totale waarde aan crypto die in DeFi-projecten vastzit. Er zijn twee redenen waarom DeFi-platformen zo gevoelig lijken te zijn.

Ten eerste gaat het om veelal nieuwe project in een nieuwe markt, en dat gaat gepaard met bugs in de software. Deze bugs kunnen echter misbruikt worden door hackers om contracten leeg te roven. Bijna de helft van de DeFi-hacks waren dan ook zogeheten flash loan attacks.

Messari meldt daarnaast dat de gedecentraliseerde verzekeringssector slechts een fractie van de TVL op dit moment dekt. Daar moet wellicht verandering in komen zodat investeerders zich veilig voelen om hun crypto vast te zetten en de DeFi-markt verder kan groeien.

Alhoewel het grootste deel van DeFi nog op Ethereum (ETH) bevindt, zien de we de afgelopen tijd de Binance Smart Chain (BSC) een behoorlijke inhaalslag maken. Echter gaat dat ook weer gepaard met diefstal, zo werd onlangs nog $50 miljoen in een keer gestolen van Uranium Finance op BSC. Er gaan geruchten rond dat het team van het project zelf een zogeheten “rug pull” heeft gepleegd.

Langzamerhand blijft de TVL in DeFi stijgen, mede dankzij de stijgende koersen. Volgens DeFi Pulse zit inmiddels bijna $66 miljard vergrendeld in DeFi-producten op Ethereum. DeFi Llama telt ook BSC mee en toont een TVL van bijna $117 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie