Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Weiss Crypto Ratings degradeert EOS naar een C- vanwege centralisatieproblemen

Weiss Crypto Ratings, een bekende website dat cryptocurrencies rangschikt aan de hand van verschillende criteria, heeft EOS (EOS) gedegradeerd van een B naar een C-. Dat meldt Weiss Ratings op 6 december middels een Twitter-bericht:

We hebben veel respect voor het werk en het denken dat in het EOS-project is gegaan. Maar het Weiss Crypto Ratings-model is niet gebaseerd op meningen, maar op data. En die data heeft er voor gezorgd dat het gedegradeerd is van een B naar een C-.

- Advertentie -

Weiss Ratings noemt een paar redenen op die deze degradatie hebben veroorzaakt. Centralisatie lijkt de voornaamste reden te zijn; maar een zeer klein aantal mensen heeft de meeste macht in handen op het netwerk:

Mislukt om te decentraliseren: de top 100 EOS tokenhouders, die slechts 0,01% van het totaal vertegenwoordigen, hebben maar liefst 68% van het stemrecht in handen. Daar gaat de bewering dat EOS een belangrijke verbetering is ten opzichte van oudere crypto’s als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

De tweede reden die Weiss Ratings geeft is dat het netwerk verstopt is geraakt waardoor transacties voor de meerderheid van kleine EOS-houders wordt bevroren en de meest recente revisies dat probleem niet hebben opgelost:

Misallocatie van bronnen: Fractional Reserve CPU, Resource Exchange (REX) en de meest recente voorgestelde revisie konden het groeiende probleem van een verstopt netwerk niet oplossen en veroorzaakten daardoor bevroren transacties voor de meerderheid van de kleine EOS-tokenhouders.

Het probleem van de CPU, REX en het verstopte netwerk is te ingewikkeld om in een eenvoudig Twitter-formaat uit te leggen, dus lees over dit onderwerp ons artikel waarin de degradatie van EOS gedetailleerd wordt uitgelegd, komt binnenkort uit.

Verder gaan de Twitter-berichten niet, dus het is helaas even afwachten op dat “gedetailleerde” rapport voordat we kunnen achterhalen wat de andere redenen zijn voor de degradatie.

EOS scoorde nog een A oorspronkelijk bij Weiss Ratings en viel daarmee in de top cryptocurrencies. Echter werd de score al in juni omlaag gehaald naar een B, toen ook omtrent centralisatie problemen.

EOS is de zevende grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Het nieuws van Weiss Ratings lijkt tot dusver nog geen impact gehad te hebben op de koers. Die is de afgelopen 24 uur met zo’n 0,16% gedaald naar $2,75 op het moment van schrijven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.551,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.551,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...