Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Weiss Ratings: EOS’ score flink naar beneden bijgesteld na centralisatie problemen

Na de tegenvallende aankondiging op 1 juni en de “centralisatie problemen”, heeft Weiss Ratings besloten de score voor EOS flink naar beneden bij te stellen. Dit kondigt Weiss Ratings middels een tweet aan.

EOS DOWNGRADE: #EOS heeft ernstige centralisatie problemen, en hun evenement vorige week heeft er niet voor gezorgd dat die zorgen zijn weggenomen, dus we hebben de technologiescore aanzienlijk verlaagd. Het is nu aan #ADA om een écht gedecentraliseerde #PoS #blockchain te lanceren. Geen druk.

- Advertentie -

Weiss Ratings doelt met centralisatie problemen vooral op de manier waarop het netwerk nieuwe blocks toevoegt aan de blockchain. 21 block producers (BP), EOS’ versie van miners, hebben de opdracht transacties te verifiëren en deze in blocks te stoppen. Deze BP’s worden verkozen door de gebruikers van het EOS-netwerk.

Het stemsysteem lijkt wallets met een grote hoeveelheid EOS in bezit extra macht te geven. Zo zou er naar verluidt een “Chinees kartel van whales” zijn die samenwerken om de BP’s te verkiezen die zij willen.

Bovendien worden de BP’s zelf ook beschuldigt van samenzwering. Naast de BP’s is er ook nog het EOS Core Arbitration Forum (ECAF), dat problemen binnen de gemeenschap op moet lossen. Het orgaan beval de 21 BP’s onlangs nog om 27 wallets te bevriezen. Als gevolg ontstonden er zorgen over de macht die het ECAF blijkt te hebben over de BP’s.

De CTO van Block.one, Dan Larimer, heeft daartoe voorgesteld een nieuwe “grondwet” te implementeren voor EOS. De koers van EOS lijkt zich op het moment nog weinig aan te trekken van de beschuldigingen en blijft een van de grootste stijgers van 2019.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.942,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.029,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.030,30 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.077,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.942,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.029,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.030,30 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.077,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...