Rico Engelbarts
10/09/2018 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/09/2018 19:10

Winklevoss-tweeling lanceert eigen stablecoin: de Gemini dollar (GUSD)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
winklevoss-tweeling_lanceert_eigen_stablecoin_de_gemini_dollar_GUSD

Foto: Rena Schild/Shutterstock

Gemini, de cryptocurrency-exchange van de Winklevoss-tweeling, kondigde op maandag 10 september aan dat het een door de Amerikaanse dollar (USD) gesteunde stablecoin zal lanceren die gebouwd is op het Ethereum-netwerk. Met de Gemini dollar (GUSD) hoopt de tweeling Tether (USDT) te vervangen als de stablecoin bij uitstek onder Bitcoin-traders.
Volgens de aankondiging is de Gemini dollar,”’s werelds eerste gereguleerde stablecoin” reeds beoordeeld en goedgekeurd door de New York Department of Financial Services (NYDFS). In de aankondiging meldt de Winklevoss-tweeling dat er “tot op heden geen vertrouwde en gereguleerde digitale vertegenwoordiger van de Amerikaanse dollar is, die zich op een open, gedecentraliseerde manier beweegt zoals cryptocurrencies dat doen”, daaraan toevoegend:

De Gemini dollar (ticker symbol: GUSD) combineert de kredietwaardigheid en prijsstabiliteit van de Amerikaanse dollar met blockchain-technologie en het toezicht van Amerikaanse toezichthouders, namelijk de NYDFS.

De creatie van de Gemini dollar vertegenwoordigt de eerste crypto-asset van de tweeling, wiens poging om een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) te lanceren tot tweemaal toe werd afgewezen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op de Gemini-exchange kan men de nieuwe stablecoin al kopen voor Amerikaanse dollars. Andere USD-trading pairs waren eerst alleen mogelijk met Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en ZCash (ZEC).
Zoals beschreven in de whitepaper van de GUSD, is de stablecoin gestructureerd als een ERC-20-token op de Ethereum-blockchain. Gemini-gebruikers kunnen GUSD verkrijgen door USD op hun exchange-account te storten en ze vervolgens in tokens om te zetten. Die tokens kunnen vervolgens overgemaakt worden naar elk Ethereum-adres. Op dezelfde manier kunnen gebruikers hun GUSD laten uitbetalen in fysieke dollars op de Gemini-exchange.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie