winklevoss-tweeling_lanceert_eigen_stablecoin_de_gemini_dollar_GUSD

Winklevoss-tweeling lanceert eigen stablecoin: de Gemini dollar (GUSD)

Gemini, de cryptocurrency-exchange van de Winklevoss-tweeling, kondigde op maandag 10 september aan dat het een door de Amerikaanse dollar (USD) gesteunde stablecoin zal lanceren die gebouwd is op het Ethereum-netwerk. Met de Gemini dollar (GUSD) hoopt de tweeling Tether (USDT) te vervangen als de stablecoin bij uitstek onder Bitcoin-traders.

Volgens de aankondiging is de Gemini dollar,”’s werelds eerste gereguleerde stablecoin” reeds beoordeeld en goedgekeurd door de New York Department of Financial Services (NYDFS). In de aankondiging meldt de Winklevoss-tweeling dat er “tot op heden geen vertrouwde en gereguleerde digitale vertegenwoordiger van de Amerikaanse dollar is, die zich op een open, gedecentraliseerde manier beweegt zoals cryptocurrencies dat doen”, daaraan toevoegend:

De Gemini dollar (ticker symbol: GUSD) combineert de kredietwaardigheid en prijsstabiliteit van de Amerikaanse dollar met blockchain-technologie en het toezicht van Amerikaanse toezichthouders, namelijk de NYDFS.

De creatie van de Gemini dollar vertegenwoordigt de eerste crypto-asset van de tweeling, wiens poging om een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) te lanceren tot tweemaal toe werd afgewezen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op de Gemini-exchange kan men de nieuwe stablecoin al kopen voor Amerikaanse dollars. Andere USD-trading pairs waren eerst alleen mogelijk met Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en ZCash (ZEC).

Advertentie

Zoals beschreven in de whitepaper van de GUSD, is de stablecoin gestructureerd als een ERC-20-token op de Ethereum-blockchain. Gemini-gebruikers kunnen GUSD verkrijgen door USD op hun exchange-account te storten en ze vervolgens in tokens om te zetten. Die tokens kunnen vervolgens overgemaakt worden naar elk Ethereum-adres. Op dezelfde manier kunnen gebruikers hun GUSD laten uitbetalen in fysieke dollars op de Gemini-exchange.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.075,10 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.962,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.992,96 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.018,94 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.019,10 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.032,90 Kopen
Laatste nieuws