Rico Engelbarts
19/01/2020 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:41

Wordt 2020 het jaar van Cardano (ADA)?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
PwC: Cardano (ADA) is een enorm onderdeel van de gedecentraliseerde toekomst

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het nieuwe jaar is nog amper begonnen en cardano (ADA) heeft al een pump meegemaakt van bijna 13%. De altcoin heeft eindelijk haar jarenlange bearish trend doorbroken. De token profiteert van de hype rondom Cardano; het is een veelbelovend blockchain-project gebleken. Een van de redenen is dat het project naar eigen zeggen het schaalbaarheidsprobleem van het blockchain-netwerken heeft oplost.
De lancering van het testnet van Cardano bleek een enorm succes. Binnen 24 uur nadat het testnet live ging, werden er al meer dan 5 miljoen ADA tokens gestaked. En op het moment van schrijven zijn er al meer dan 500 stake pools gelanceerd. 
Op de elfde verjaardag van bitcoin sprak Charles Hoskinson, CEO van IOHK en oprichter van Cardano, met de ADA-gemeenschap. Naar zijn zeggen zal het harde werk dat het team al meer dan drie jaar verricht ervoor zorgen dat vanaf 2020 het “Cardano-decennium” zal zijn.
In de afgelopen 24 uur steeg ADA met 3,6% en behaalde het een handelsvolume van bijna $173 miljoen. Men schrijft de stijging in zowel prijs als volume toe aan de lancering van testnet Shelley. Shelley introduceert voor het eerst stake-mogelijkheden op het Cardano-netwerk en optimaliseert de decentralisatie waar nog altijd aan gewerkt wordt. Daarmee komt Cardano steeds dichterbij het behalen van haar grootste missie: het faciliteren van een globaal, compleet gedecentraliseerd ecosysteem. 
De community is getuige van het harde werk en de input dat het ontwikkelingsteam blijft leveren. Volgens de roadmap en de laatste tweet van Charles, is de focus voor 2020 van het team:

  • Smart Contracts
  • Scalability
  • Decentralization
  • High assurance
  • Governance

Hoskinson zei in zijn recente Ask Me Anything-sessie (AMA) dat het team werkt aan het bouwen van de juiste technologie. Met sharding en parallelle “chain updates”, die nog geïmplementeerd moeten worden op Shelley, zullen de problemen omtrent schaalbaarheid van blockchains binnenkort worden opgelost. Het project beweert ook 50 tot 100 keer meer gedecentraliseerd te zijn dan andere vergelijkbare blockchain-projecten. Het mainnet van Shelley staat gepland om ergens in Q1 2020 live te gaan en ondertussen blijven het aantal stake pools groeien.


Naast Shelley werken ontwikkelingsteams aan Goguen, wat smart contracts mogelijk gaat maken op het netwerk. Voor de rest ligt in 2020 de nadruk sterk op het verbeteren en oplossen van de schaalbaarheid. Bovendien ligt de verbetering van de interoperabiliteit ook in het verschiet, hiervoor zullen sidechains in het netwerk worden geïntroduceerd. Gezien deze sidechains de grote volumes aankunnen, zullen er geen compromissen omtrent snelheid, beveiliging en betrouwbaarheid nodig zijn. 
Met het stemsysteem dat Cardano voor ogen heeft zal het een echt gedecentraliseerd blockchain-platform worden. Hiermee wordt het een volledig community-gestuurd project met een zelfvoorzienend model.
Op basis van de roadmap en de hype rondom het project, lijkt ADA in 2020 een beest te worden.

Wil jij nou koersupdates, trading signals en uitleg ontvangen én meediscussiëren? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor onze members-omgeving en probeer onze exclusieve content 30 dagen gratis.


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie