Roy van Krieken Roy van Krieken
13/04/2024 21:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2024 16:02

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin crypto moet stoppen in drie grote landen

Foto: Robert Way/Shutterstock

Worldcoin, een project van Sam Altman van OpenAI, maakt grote sprongen en noteert nu 10 miljoen gebruikers en ruim 70 miljoen transacties met de app. Een Keniaan meldt 13 geiten te hebben gekocht van een airdrop en uit zijn dankbaarheid online.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Snelle gebruikers toename van Worldcoin

Worldcoin’s World app, gelanceerd in juni 2023 heeft totaal nu zo’n 10 miljoen gebruikers waarvan gemiddeld 2 miljoen per dag en meer dan 5 miljoen per maand. Tiago Sada, het hoofd productontwikkeling van Worldcoin’s overkoepelende organisatie, Tools of Humanity, bevestigd dat het flink meer gebruikers heeft dan begin dit jaar.

Met opmerkelijke verhalen over een Keniaan die 13 geiten heeft kunnen kopen door het gebruik van de app, is het nieuws snel verspreid en bieden nieuwe gebruikers zich dagelijks aan om ook te kunnen profiteren van de voordelen.

Doel en visie van Worldcoin

Worldcoin streeft ernaar om een universeel basisinkomen systeem tot stand te brengen door gebruik te maken van cryptocurrency. Gebruikers moeten hun identiteit registreren via de World App door hun ogen te laten scannen door apparaten die bekendstaan als “Orbs”.

Remco Bloemen, hoofd blockchain bij de Worldcoin Foundation, benadrukte dat hoewel de World App centraal staat in het Worldcoin-protocol, de stichting hoopt dat het andere ontwikkelaars zal inspireren om aanvullende portefeuilles en toepassingen te creëren om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften.

Advertentie

Community impact en betrokkenheid Worldcoin

De Worldcoin-gemeenschap is levendig en betrokken, zoals blijkt uit een hartverwarmend incident in Kenia. Een gebruiker slaagde er, na ontvangst van geld van een Worldcoin-airdrop, in om een geit te kopen en noemde deze later “Sam” ter ere van Sam Altman.

Dit verhaal kreeg aandacht binnen de cryptogemeenschap, wat leidde tot verdere donaties die de aankoop van extra geiten mogelijk maakten, waardoor het totale aantal op 13 kwam. De reis van Worldcoin van een startup naar een platform dat miljoenen transacties en gebruikers ondersteunt, toont het enorme potentieel van het integreren van technologie met cryptocurrency om betekenisvolle economische verandering te creëren.

Terwijl het platform blijft evolueren, belooft het zijn impact uit te breiden en mogelijk te veranderen hoe individuen omgaan met digitale valuta’s, en een bredere acceptatie van cryptocurrency te bevorderen als een instrument voor economische empowerment.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie