Roy van Krieken Roy van Krieken
13/04/2024 21:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2024 16:02

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin crypto staakt al zijn activiteiten in Spanje, maar waarom?

Foto: Robert Way/Shutterstock

Worldcoin, een project van Sam Altman van OpenAI, maakt grote sprongen en noteert nu 10 miljoen gebruikers en ruim 70 miljoen transacties met de app. Een Keniaan meldt 13 geiten te hebben gekocht van een airdrop en uit zijn dankbaarheid online.

SOL koers heeft het moeilijk, maar netwerk floreert
SOL koers heeft het moeilijk, maar netwerk floreert

Snelle gebruikers toename van Worldcoin

Worldcoin’s World app, gelanceerd in juni 2023 heeft totaal nu zo’n 10 miljoen gebruikers waarvan gemiddeld 2 miljoen per dag en meer dan 5 miljoen per maand. Tiago Sada, het hoofd productontwikkeling van Worldcoin’s overkoepelende organisatie, Tools of Humanity, bevestigd dat het flink meer gebruikers heeft dan begin dit jaar.

Met opmerkelijke verhalen over een Keniaan die 13 geiten heeft kunnen kopen door het gebruik van de app, is het nieuws snel verspreid en bieden nieuwe gebruikers zich dagelijks aan om ook te kunnen profiteren van de voordelen.

Doel en visie van Worldcoin

Worldcoin streeft ernaar om een universeel basisinkomen systeem tot stand te brengen door gebruik te maken van cryptocurrency. Gebruikers moeten hun identiteit registreren via de World App door hun ogen te laten scannen door apparaten die bekendstaan als “Orbs”.

Remco Bloemen, hoofd blockchain bij de Worldcoin Foundation, benadrukte dat hoewel de World App centraal staat in het Worldcoin-protocol, de stichting hoopt dat het andere ontwikkelaars zal inspireren om aanvullende portefeuilles en toepassingen te creëren om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften.

Advertentie

Community impact en betrokkenheid Worldcoin

De Worldcoin-gemeenschap is levendig en betrokken, zoals blijkt uit een hartverwarmend incident in Kenia. Een gebruiker slaagde er, na ontvangst van geld van een Worldcoin-airdrop, in om een geit te kopen en noemde deze later “Sam” ter ere van Sam Altman.

Dit verhaal kreeg aandacht binnen de cryptogemeenschap, wat leidde tot verdere donaties die de aankoop van extra geiten mogelijk maakten, waardoor het totale aantal op 13 kwam. De reis van Worldcoin van een startup naar een platform dat miljoenen transacties en gebruikers ondersteunt, toont het enorme potentieel van het integreren van technologie met cryptocurrency om betekenisvolle economische verandering te creëren.

Terwijl het platform blijft evolueren, belooft het zijn impact uit te breiden en mogelijk te veranderen hoe individuen omgaan met digitale valuta’s, en een bredere acceptatie van cryptocurrency te bevorderen als een instrument voor economische empowerment.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie