Max Duiker Max Duiker
06/06/2024 12:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2024 12:33

Worldcoin crypto staakt al zijn activiteiten in Spanje, maar waarom?

Worldcoin-WLD
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin crypto staakt al zijn activiteiten in Spanje, maar waarom?

Foto: Robert Way/Shutterstock

Worldcoin (WLD) komt de laatste tijd regelmatig onder vuur te liggen van verschillende toezichthouders vanwege privacyzorgen.

In maart beval de Agencia Española de Protección de Datos (AEPD), de Spaanse autoriteit voor persoonsgegevens, Worldcoin om te stoppen met bepaalde activiteiten in het land. Nu kiest Worldcoin er vrijwillig voor om tijdelijk helemaal te stoppen in Spanje.

Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer
Crypto Ontbijt: Memecoin explosie, Larry Fink prijst Bitcoin & meer

Worldcoin crypto stopt activiteiten in Spanje

Tools for Humanity, opgericht door OpenAI CEO Sam Altman en een belangrijke kracht achter het Worldcoin-project, heeft vrijwillig aangeboden de activiteiten in Spanje tot nader order volledig stop te zetten. Dit blijkt uit een officiële verklaring uitgebracht door de AEPD op 4 juni, waarin het de redenen voor het stopzetten toelichten.

Het project zet in op het creëren van een systeem waarbij online onderscheid kan worden gemaakt tussen AI en echte mensen. Dat gaat met het behulp van het scannen van ogen. In ruil voor het scannen van hun ogen, krijgen deelnemers uitbetaald in de WLD munt. Met de scans van de irissen kan het systeem een database opbouwen waarmee het kan zien of iemand werkelijk bestaat of dat het om een AI gaat.

Tools for humanity zal tot tenminste het einde van 2024 zijn activiteiten in Spanje opschorten. Tenzij de BayLDA, de Duitse waakhond van gegevensbescherming die het Worldcoin project overziet, al eerder tot een conclusie komt. Deze Duitse organisatie ziet toe op de naleving van de Europese gegevensbeschermingsregels (GDPR).

Advertentie

Worldcoin reageert met aanpassingen

Inmiddels zit Worldcoin niet stil en probeert het de zorgen van de autoriteiten weg te nemen. Zo schreef het bedrijf in maart in een blog dat componenten van de software die gebruikt worden voor het scannen van de ogen publiekelijk toegankelijk worden.

Op 9 april kwam het bedrijf in een nieuwe blog met het nieuws dat gebruikers van Worldcoin hun zogenoemde “iris codes” zelf kunnen verwijderen uit de database. Ook worden er leeftijdscontroles gehouden zodat alleen personen van 18 jaar en ouder zich kunnen aanmelden voor het Worldcoin project.

Recentelijk kwam Tools for humanity met het nieuws dat het ook zijn eigen Layer 2 blockchain wil uitrollen. Dit netwerk, genaamd World Chain, zou moeten bijdragen aan het toegankelijker maken van Worldcoin. World Chain zal worden beveiligd met Ethereum (ETH) en geeft geverifieerde menselijke gebruikers voorrang op het netwerk

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie