Timo Bult Timo Bult
17/04/2024 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2024 18:09

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

Worldcoin, het cryptoproject bekend van het scannen van ogen, gaat zijn eigen Layer 2 blockchain lanceren, genaamd World Chain. Dit netwerk moet Worldcoin schaalbaarder maken, en het makkelijker maken voor mensen om het project te gaan gebruiken.

Worldcoin zet nieuwe stap, wil harder groeien

Tools for Humanity, de organisatie achter het Worldcoin-project, heeft aangekondigd dat het deze zomer zijn eigen Layer 2 blockchain zal uitrollen, genaamd World Chain. Deze ontwikkeling is bedoeld om de efficiëntie te verbeteren.

Volgens de organisatie zal World Chain worden beveiligd door Ethereum (ETH) en is het ontworpen om gebruikers die geverifieerd zijn als menselijke actoren voorrang te geven in het netwerk. Zo krijgen deze gebruikers voorrang als het gaat om ruimte op de blockchain, en ontvangen ze “wat gratis gas”. Met gas worden transactiekosten op het netwerk voldaan.

Worldcoin is een cryptoproject dat ernaar streeft menselijke gebruikers van bots op het internet te onderscheiden door hen een unieke “World ID” te verstrekken. Mensen kunnen zo’n ID krijgen na het verifiëren van hun identiteit via een irisscan. Als beloning voor het aanmelden en bewijzen van hun menselijkheid ontvangen individuen cryptocurrency in de vorm van WLD-tokens.

Het project is behoorlijk controversieel. De controverse draait voornamelijk om het opslaan van gevoelige data, waaronder dus de irisscan. Inmiddels heeft het project 10 miljoen gebruikers. Een Keniaan deed wel een hele bijzondere aankoop met de WLD die hij gratis kreeg.

WLD koers reageert

Vlak na de aankondiging van het nieuws steeg WLD, de crypto van het netwerk, even snel. Worldcoin (WLD) steeg de afgelopen 24 uur met 2 procent in waarde en handelt nu bij 4,8 dollar.

Worldcoin begon na de aankondiging te stijgen. Bron: CoinMarketCap.
Worldcoin begon na de aankondiging te stijgen. Bron: CoinMarketCap.

WLD staat hiermee in de plus, ondanks dat het overgrote deel van de markt juist rood kleurt. De aankomende lancering heeft daarmee gezorgd voor een positieve reactie bij investeerders.

Gratis Worldcoin crypto, zónder oogscan te hoeven doen

Lezers van Crypto Insiders die nog geen account bij Bitvavo hebben komen nu in aanmerking voor gratis WLD. Om precies te zijn krijgen nieuwe klanten die via deze link een account aanmaken een welkomstbonus van 10 euro, gelijk aan iets meer dan 2 WLD. Hiermee kun je dus gratis worldcoin kopen zonder dat je daar een irisscan voor hoeft te laten doen!

Pak 10 euro gratis
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
goud bereikt records, goldrepublic nederlanders goedkoop goud
Goud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderen
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie