Kevin Schijven Kevin Schijven
14/02/2022 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2022 10:45

XRP daalt hardst in rode crypto-markt, dogecoin houdt stand

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ripple analist: XRP koers kan begin 2023 met 30% dalen

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De cryptocurrency markt start de week in het rood. Ondanks dat bitcoin (BTC) dit weekend in een lichte neerwaartse trend zat, kon de koers nog redelijk standhouden. De meeste altcoins hadden dit weekend echter meer moeite en ook afgelopen nacht daalden de meeste koersen weer verder.

Vrijwel de gehele top 100 grootste crypto kleurt rood vanochtend en zelfs alle crypto reclame tijdens de Super Bowl kon de markt niet aanwakkeren. De totale marktkapitalisatie neemt in de afgelopen 24 uur met ongeveer 2% af en komt vanochtend op $1,95 biljoen uit. Dat gezegd hebbende, staan sommige koersen wellicht op het punt om weer om te draaien.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum, XRP & top 10 altcoins in de min

Ethereum (ETH) kelderde gisterenmiddag weer verder en tikte afgelopen nacht $2.845 aan, de laagste prijs in anderhalve week. De ether koers kon vanochtend nauwelijks herstellen en komt op het moment van schrijven op $2.860 uit waarmee ETH vandaag 2% in de min staat.

Binance coin (BNB) komt weer onder $400 uit en zakt met 2% naar $395. Terra (LUNA) daalt met 2,4% naar $52. Cardano (ADA) verliest 2,8% en komt op $1,03 uit. Polkadot (DOT) zakt met 3,2% naar $18,3 en solana (SOL) zakt zelfs met 3,8% naar $92,4. Avalanche (AVAX) verliest maar liefst 5,1% van zijn waarde en komt op $78 uit. Ripple (XRP) is vandaag de grootste verliezer onder de allergrootste crypto en zakt met 5,5% naar $0,78.

Advertentie

Dogecoin & Shiba Inu houden ’t best stand

Daarentegen houden beide meme tokens wel redelijk stand vandaag. Dogecoin (DOGE) zakt ‘maar’ met 0,8% naar $0,1445 en shiba inu (SHIB) staat zelfs 1% in de plus en komt $0,00002945 uit. SHIB is de enige koers uit de top 100 crypto die vandaag daadwerkelijk groen kleurt ten opzichte van 24 uur geleden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Top 100 hardste dalers van de dag

Echter vinden we wel nog een fors aantal hardere dalers onder de top 100 grootste crypto. Zo staan smooth love potion (SLP), maker (MKR), gala (GALA), iota (MIOTA), celo (CELO), arweave (AR), loopring (LRC), sandbox (SAND), stacks (STX), theta fuel (TFUEL) en secret (SCRT) allemaal meer dan 6% in de min.

Voor radix (RDX) en theta network (THETA) is dat zelfs 7%. Flow (FLOW) verliest maar liefst 8% van zijn waarde en voor kadena (KDA) en quant (QNT) is dat 9%. Tot slot hebben we nog oasis network (ROSE) en helium (HNT) die beide vandaag maar liefst 10,5% in de min staan.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie