Kevin Schijven Kevin Schijven
14/02/2022 10:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2022 10:01

Bitcoin consolideert tussen weerstand en support, markt nog altijd onzeker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koersvoorspelling: nieuwe BTC analyse van onze beste analisten

Foto: Jaruwan Jaiyangyuen/Shutterstock

Bitcoin (BTC) lijkt voor nu uit de opwaartse trend te zijn gebroken die drie weken geleden begon na de crash naar $33.000. Er was gisteren geen sprake van een zogenaamde “Super Bowl Pump” waar sommige fans op hoopten. De koers kon zelfs de week niet boven de cruciale grens van $43.000 sluiten. Dat betekent niet dat deze rally alweer ten einde is, maar ’t geeft wel aan dat de markt nog altijd zeer onzeker is.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers in krapper wordend bereik

De bitcoin koers kelderde donderdag en vrijdag flink en heeft nog niet kunnen herstellen. Die daling volgde na de publicatie van de inflatiecijfers in de VS en ging gepaard met een volatiele en rode aandelenmarkt alsmede een stijgende dollarkoers (DXY).

Bitcoin kwam zaterdag al even onder $42.000 uit. Daarna kon de koers iets herstellen, maar gisteren bleek de weerstand rond $42.650 al te veel te zijn. Bitcoin zakte vervolgens terug naar $42.300, maar maakte toen een kleine bounce. Ditmaal werd bitcoin op $42.750 afgewezen en begon toen weer te dalen.

Wederom kon bitcoin een kleine bounce maken, toen op de $42.000, maar de koers kon vervolgens niet verder stijgen dan $42.500. Afgelopen nacht daalde bitcoin helemaal naar $41.700, de laagste prijs in meer dan een week. Zo maakt de koers de afgelopen dagen een reeks van lower lows en lower highs. Vanochtend herstelde de koers iets, maar werd weer afgewezen op $42.500 en komt nu uit op $42.200 op Binance en €37.270 op Bitvavo.

Advertentie

Bitcoin on-chain data nog bullish

Ondanks dat de recente stijging gepauzeerd is, is er eigenlijk nog niet veel aan de hand. De koers consolideert momenteel tussen weerstand en support alsmede tussen de 50-dagen moving average en 50-dagen exponential moving average. Ondertussen zien we dat investeerders en miners nog altijd BTC accumuleren, een zeer bullish teken.

Er is alleen nog steeds een gebrek aan nieuwe vraag en met de onzekerheid omtrent de situatie tussen Oekraïne en Rusland, blijft die wellicht langer bestaan. Mocht het toch verder uit de hand lopen in Oekraïne, dan zal dat waarschijnlijk voor veel volatiliteit zorgen op de financiële markten, waaronder crypto.

Amerikaanse overheid een van de grootste bitcoin-holders ter wereld
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

BTC Hash Rate foutje

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen over een nieuwe all-time high (ATH) van de hash rate van Bitcoin, oftewel de rekenkracht. Alhoewel de hash rate inderdaad hoger dan ooit ligt, was de piek wellicht niet zo extreem als gisteren werd gerapporteerd. Het gaat namelijk om korte termijn schattingen en daar zitten soms hevige schommelingen tussen die een inaccuraat beeld kunnen geven. De stijging van gisteren was onwaarschijnlijk zo extreem, zoals mining analist Joe Burnett hieronder aangeeft:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie