Kevin Schijven Kevin Schijven
22/12/2021 10:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 10:53

XRP en terra hardste stijgers in groene crypto markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
XRP en terra hardste stijgers in groene crypto markt

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Bitcoin (BTC) lijkt langzamerhand steeds meer in een opwaartse beweging te begeven. Desondanks zakt bitcoin vanochtend toch weer iets, maar de koers zou alsnog nu wederom een higher low kunnen pakken. Datzelfde geldt voor veel grote altcoins die afgelopen nacht flink stegen, maar vanochtend weer iets zakken. Desondanks kleurt de markt over het algemeen mooi groen en komt de totale marktkapitalisatie vanochtend bij $2,4 biljoen uit.

Populair Nederlands crypto spel vult eerste investeringsronde in minuten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) dook gisterenmiddag toch weer heel even onder die cruciale $4.000. Maar de ether koers maakte toen ook gelijk een kleine bounce en vond vervolgens weer steun bij $4.000. S’ avonds begon ether weer te stijgen, maar kon nog niet door $4.050 duwen. Ether corrigeerde iets en maakte toen, samen met bitcoin, een flinke bounce. De ETH koers tikte vervolgens $4.107 aan, het hoogst in een week, maar corrigeerde wederom gelijk omlaag. Ether leek afgelopen nacht nog stand te houden rond $4.060, maar vanochtend zakt de koers toch weer verder. Op het moment van schrijven komt ether weer uit waar de koers 24 uur geleden ook stond, maar hopelijk houdt ditmaal dit $4.000 stand.

Advertentie

Top 10 altcoins

Binance coin (BNB) toont een zeer vergelijkbaar patroon met ether. BNB schoot afgelopen nacht ook even flink omhoog, tikte bijna $540 aan, maar zakt op het moment van schrijven terug naar $533. Solana (SOL) steeg daarentegen vanochtend juist flink, tikte bijna $188 aan, maar begint nu ook iets te dalen. Avalanche (AVAX) steeg gisterenavond al, maar is vanochtend ook aan het corrigeren. Toch staat AVAX nog 3% in de plus. Cardano (ADA) maakte gisterenavond een sprongetje en lijkt vanochtend rond $1,30 stand te houden waardoor ADA 3,3% in de plus staat.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP & Terra stijgen hard

Toch hebben we twee crypto in de top 10 die in de afgelopen uren niet alleen harder stegen, maar ook vanochtend standhouden. Zo staat ripple (XRP) 7,6% in de plus en komt vanochtend bij $0,955 uit, het hoogst sinds de crash begin deze maand. Terra (LUNA) zit nog in een rally en blijft alsmaar stijgen. De LUNA koers staat vandaag weer 17% in de plus, 60% deze week en vestigt op het moment van schrijven een nieuwe all-time high (ATH) rond $97,8! Kan LUNA vandaag nog de $100 pakken?

Solana-ontwikkelaars komen bijeen wegens dringende problemen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 hardste stijgers

Toch is terra niet de enige crypto die vandaag meer dan 10% in de plus staat. Enjin coin (ENJ) schiet vanochtend hard omhoog en komt bij $2,64 uit. Polygon (MATIC) steeg afgelopen nacht al flink en zet nu verder door. MATIC staat 12% in de plus en komt langzamerhand zeer dicht in de buurt van zijn ATH. Ook cosmos (ATOM) en osmosis (OSMO) staan beide 12% in de plus. Iota (MIOTA), curve (CRV) en spell token (SPEL) stijgen zelfs met 15% vandaag. Near (NEAR) is de hardste stijger op de crypto-markt en staat bijna 19% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie