Kevin Schijven Kevin Schijven
22/12/2021 10:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2021 10:13

Bitcoin stijgt iets, kan koers deze trend doorzetten?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt iets, kan koers deze trend doorzetten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt kleurt wederom groen vanochtend en de totale marktkapitalisatie stijgt naar $2,43 biljoen. Bitcoin (BTC) begint er langzamerhand steeds meer bullish uit te zien; de koers presteert momenteel beter dan de aandelenmarkt, de verkoopdruk vanuit China begint af te nemen en ook de angst op de markt zakt:

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin schommelt verder omhoog

De bitcoin koers maakte gisterennacht een flinke sprong nadat de koers maandagavond onder $46.000 dook. Bitcoin had eerst even moeite met $49.000, maar kon ’s middags er toch even doorheen duwen en tikte toen $49.350 aan. Vervolgens corrigeerde bitcoin echter weer omlaag, maar de koers vond ditmaal support rond $48.600, een higher low.

Bitcoin maakte snel nogmaals een poging omhoog, tikte wederom $49.350 aan, maar corrigeerde ook weer omlaag. Vervolgens maakte de koers weer een higher low, ditmaal rond $48.700. Daar maakte bitcoin een flinke bounce en tikte toen ook een higher high aan rond $49.875. Echter corrigeerde bitcoin wederom omlaag, maar de koers vond vanochtend al steun bij $49.000.

Zo lijkt bitcoin langzamerhand in een opwaartse trend te begeven. Echter om te spreken van een daadwerkelijke trendommekeer, zal bitcoin toch eerst de $50.000 moeten heroveren en wellicht zelfs $53.000. Echter neemt het volume af en de kans bestaat altijd nog dat bitcoin daar wordt afgewezen en in dit bereik langer blijft hangen.

Advertisement

On-chain gegevens tonen steeds sterker beeld

Desondanks zien de on-chain gegevens er steeds meer bullish uit voor bitcoin. Zo meldt analysebedrijf Glassnode vandaag dat het beschikbare aanbod van BTC weer met maar liefst 100.000 BTC per maand afneemt. Glassnode meldt dat deze illiquide munten geassocieerd worden met accumulatie en bull-markt kopers.

Bitcoin begint niet alleen een negatieve correlatie met S&P 500 te tonen, ook de open interest (IO) op de futures-markt stijgt en duidt wellicht op een bullish trendommekeer, meldt analist Jan Wüstenfeld:

Analist PlanC meldt dat de flinke bounce van afgelopen nacht lijkt op de start van de opwaartse trend die we in oktober 2020 zagen.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1473509944888598529

Bitcoin lijkt dan ook langzamerhand uit zijn neerwaartse trendkanaal te breken. Deze analist waarschuwt echter dat er veel weerstand zou kunnen liggen tussen $52.000 en $56.000:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement