Kopieer de handelingen van onze analisten 30 dagen gratis

XRP is geen effect, zegt Congreslid, en 20% van RippleNet transacties gebeurt via XRP, meldt SVP

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zegt dat de onduidelijke regelgeving omtrent XRP (XRP) tot dusver de grootste struikelblok voor de cryptocurrency is geweest.

De grootste uitdaging waarmee Ripple te maken heeft gehad, en iedereen die in de XRP-gemeenschap ontwikkeld, is het gebrek aan duidelijkheid over hoe activa buiten Bitcoin en Ether door de SEC [Securities and Exchange Commission] zullen worden gedefinieerd.

Aldus Garlinghouse tijdens een bijeenkomst met prominente figuren uit de crypto-industrie georganiseerd door Republikeins congreslid Tom Emmer. Emmer zelf is ervan overtuigd dat XRP in elk geval geen security (effect) is:

Mijn standpunt is heel duidelijk. XRP is geen security.

- Advertentie -

Ripple zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld waar deze kwestie ten grondslag ligt. Emmer sluit zich hiermee aan bij Chris Giancarlo, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), die onlangs hetzelfde stelde.

In gerelateerd nieuws meldt Asheesh Birla, SVP van product- en bedrijfsontwikkeling bij Ripple, dat 20% van RippleNet transacties worden uitgevoerd met XRP.

Blockchain is niet alleen een technologie met potentie, het wordt ook daadwerkelijk gebruikt. Ons On-Demand Liquidity (ODL) –product, dat XRP als overbruggingsvaluta gebruikt, is goed voor bijna een vijfde van alle transacties op RippleNet.

Verder meldt XPRL Monitor dat Ripple 39,5 miljoen XRP, ter waarde van ongeveer $11 miljoen, in de afgelopen 24 uur heeft verplaatst. Een deel hiervan ging naar de wallet van voormalig CEO Chris Larsen en een deel naar cryptocurrency-exchange Coinbase. Ook Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en voormalig CTO, heeft weer 6,1 miljoen XRP gedumpt.

 

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.299,60 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.299,60 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...