Kevin Schijven Kevin Schijven
23/08/2020 06:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2020 06:12

XRP is geen effect, zegt Congreslid, en 20% van RippleNet transacties gebeurt via XRP, meldt SVP

icon-altcoins
Altcoin nieuws
XRP is geen effect, zegt Congreslid, en 20% van RippleNet transacties gebeurt via XRP, meldt SVP

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zegt dat de onduidelijke regelgeving omtrent XRP (XRP) tot dusver de grootste struikelblok voor de cryptocurrency is geweest.

De grootste uitdaging waarmee Ripple te maken heeft gehad, en iedereen die in de XRP-gemeenschap ontwikkeld, is het gebrek aan duidelijkheid over hoe activa buiten Bitcoin en Ether door de SEC [Securities and Exchange Commission] zullen worden gedefinieerd.

Aldus Garlinghouse tijdens een bijeenkomst met prominente figuren uit de crypto-industrie georganiseerd door Republikeins congreslid Tom Emmer. Emmer zelf is ervan overtuigd dat XRP in elk geval geen security (effect) is:

Mijn standpunt is heel duidelijk. XRP is geen security.

Ripple zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld waar deze kwestie ten grondslag ligt. Emmer sluit zich hiermee aan bij Chris Giancarlo, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), die onlangs hetzelfde stelde.
In gerelateerd nieuws meldt Asheesh Birla, SVP van product- en bedrijfsontwikkeling bij Ripple, dat 20% van RippleNet transacties worden uitgevoerd met XRP.

Blockchain is niet alleen een technologie met potentie, het wordt ook daadwerkelijk gebruikt. Ons On-Demand Liquidity (ODL) –product, dat XRP als overbruggingsvaluta gebruikt, is goed voor bijna een vijfde van alle transacties op RippleNet.

Verder meldt XPRL Monitor dat Ripple 39,5 miljoen XRP, ter waarde van ongeveer $11 miljoen, in de afgelopen 24 uur heeft verplaatst. Een deel hiervan ging naar de wallet van voormalig CEO Chris Larsen en een deel naar cryptocurrency-exchange Coinbase. Ook Jed McCaleb, medeoprichter van Ripple en voormalig CTO, heeft weer 6,1 miljoen XRP gedumpt.
https://twitter.com/XRPL_Monitor/status/1296902223721639937
 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie