Rico Engelbarts
18/06/2020 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2020 06:05

Ripple (XRP) geen effect volgens voormalig CFTC-voorzitter, stelling wordt in twijfel getrokken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple (XRP) geen effect volgens voormalig CFTC-voorzitter, stelling wordt in twijfel getrokken

Foto: rafapress/Shutterstock

De voormalig CFTC-voorzitter Chris Giancarlo heeft in een paper geschreven dat de cryptocurrency ripple (XRP) geen effect is. Toch is het zo dat Giancarlo senior raadsman is bij Willkie Farr & Gallagher, een advocatenbureau dat het bedrijf Ripple, dat code schrijft voor de XRP blockchain en bijna de helft van alle coins in handen heeft, in dienst heeft.
“Zelfs als XRP aan een of twee van de punten van de Howey-test zou voldoen, voldoet het niet aan alle factoren, zodat XRP een investeringscontract is dat onderhevig is aan regulering als een effect” schreef Giancarlo in dit artikel.
In hetzelfde artikel stelde hij de retorische vraag, waarom de SEC geen aandacht schonk aan XRP bij het beoordelen van crypto-activa? Zij hebben namelijk Bitcoin en Ripple al van de effectenclassificatie af gehaald, maar hebben bijvoorbeeld geen aandacht besteed aan de op vier na grootste cryptocurrency.
Het maakt Giancarlo echter niet uit wat de SEC denkt en zegt dat “XRP is geen investeringsovereenkomst” is en dat er “geen investering van geld” was toen de XRP kopers dit kochten. Een van zijn argument is dat XRP geen effect kan zijn aangezien het niet voldoet aan de Howey Test. Deze test meet of iets een effect is. Uit zijn analyse bleek dit dus niet het geval te zijn aangezien XRP duidelijk bedoeld is als betaalmiddel.
Nu zal je je misschien wel afvragen, wat maakt het uit of het een effect is of niet? Hierover heeft Giancarlo natuurlijk ook een mening. Hij zegt dat XRP als betaalmiddel veel meer adoptie kan krijgen dan als effect. XRP is natuurlijk uiteindelijk bedoeld als vervanging van bijvoorbeeld de euro, als effect zal dit niet (goed) kunnen werken.
Ondanks het feit dat Giancarlo er zelf met zijn bedrijf belang bij heeft, wil dit niet zeggen dat het helemaal niet klopt wat hij zegt. Toch schreef Forbes in dit artikel dat sommige argumenten toch wel in twijfel gebracht konden worden. Dit maakt het allemaal moeilijk te geloven dat de hele paper van Giancarlo geheel onpartijdig is.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie