Kevin Schijven Kevin Schijven
27/10/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2021 13:04

Zelf NFT’s maken en direct verkopen was nog nooit zo makkelijk!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Zelf NFT’s maken en direct verkopen was nog nooit zo makkelijk!

Adobe, ontwikkelaar van Photoshop, LightRoom, Acrobat en meer populaire software, gaat de wereld van non-fungible tokens (NFT’s) omarmen. NFT’s zijn unieke tokens die kunnen dienen als een soort digitaal eigendomsbewijs die iedereen kan verifiëren.

Een nieuwe functie geeft Photoshop gebruikers nu de mogelijkheid om NFT’s van hun kunst direct vanuit de software te maken. De NFT’s kunnen vervolgens op een aantal grote NFT marktplaatsen verkocht worden.

De nieuwe functie, genaamd Content Credentials, ontwikkeld door de Content Authenticity Initiative, werd deze week aangekondigd tijdens de Adobe Max conferentie.

Deze Content Credentials worden in Photoshop toegevoegd als een nieuwe functie genaamd “Create as NFT” oftewel maak er een NFT van. Identiteitsgegevens zoals de oorspronkelijke maker worden vervolgens opgeslagen in de metadata die wordt gekoppeld aan de NFT.

Adobe heeft ook een nieuwe website gelanceerd waar deze data geverifieerd kan worden. De NFT’s kunnen ook direct verkocht worden op marktplaatsen als OpenSea, Rarible, SuperRare en KnownOrigin.

De functie zal later deze maand nog lanceren in Photoshop, maar is al toegankelijk in een openbare bètaversie. De Content Credentials kunnen gekoppeld worden aan de Adobe accounts van gebruikers alsmede hun sociale media accounts en hun cryptocurrency wallets.

Scott Belsky, chief product officer bij Adobe, gaat in een interview met The Verge dieper in op deze nieuwe NFT functie voor Photoshop:

“Ik heb nog nooit een krachtiger en beter afgestemd systeem voor creativiteit gezien dan NFT’s. Je maakt een NFT en je krijgt er niet alleen de primaire verkoopopbrengst van, maar je kunt ook, op basis van het contract dat je gebruikt, voor altijd een percentage van elke secundaire verkoop krijgen. Dat blaast elke andere vorm van kunstverkoop uit het water, in galerijen en wat dan ook – de toeschrijving is er altijd voor je. Je hebt altijd een connectie met je verzamelaars. En ik denk dat het nog vroeg is.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement