Wessel Kersting Wessel Kersting
04/12/2023 19:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/12/2023 15:27

Bitcoin passeert de $40.000, nu ligt $51.000 in het verschiet

Bitcoin-BTC
Analyses
Bitcoin nadert zeer zeldzaam koerssignaal voor het eerst in 8 jaar

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een mooie prijsbewegingen laten zien. De onderstaande analyse, afkomstig uit onze onze Premium omgeving, verkent de implicaties van deze ontwikkelingen en biedt een blik op de toekomst.

Voor meer analyses nodigen we je graag uit naar onze Premium omgeving voor een proefperiode van 30 dagen voor slechts 1 euro. Deze informatie is slechts ter educatie en dient niet als financieel advies.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Technische analyse bitcoin (BTC) koers

In de Premium sectie van Crypto Insiders is een nieuwe bitcoin analyse gedeeld. De analisten hebben daarbij de recente marktbewegingen onder de loep genomen en kwamen tot de volgende conclusies:

“Wij hebben een mijlpaal bereikt met bitcoin die opnieuw de grens van $40.000 heeft doorbroken. Dit is een significant moment, want het markeert niet alleen een psychologische drempel, maar ook een technische bevestiging van de kracht van de huidige trend.

 

Volgens onze analyse volgt bitcoin een opwaarts 12345 Elliott Wave patroon, en dit biedt ons een blik op wat er mogelijk voor ons ligt. We kijken vol verwachting uit naar een verdere stijging richting de $51.000, wat het einde van wave 3 zou markeren. Het invalidatieniveau ligt op de $25.000, en dat is het punt waarop we onze strategie moeten herzien.

 

Een belangrijk signaal waar we ook niet omheen kunnen, is de afnemende RSI. Dit is een indicator die we niet mogen negeren, want het kan wijzen op overbought condities en een mogelijke vermoeidheid in de huidige opwaartse beweging. We houden dit nauwlettend in de gaten, want het kan ons vertellen wanneer het momentum begint af te zwakken.”

Datum analyse: 4 december. Tradingview link: https://www.tradingview.com/x/yzB32JHj/

Tip: haal 15% extra uit je eigen crypto

Het Nederlandse crypto-platform Bitvavo maakt het mogelijk om extra inkomen te verdienen door ‘staking’ en ‘lending’ van cryptovaluta. ‘Staking’ is als het verdienen van beloningen door je crypto te gebruiken ter ondersteuning van een netwerk, vergelijkbaar met rente op een spaarrekening. Bij ‘lending’ leen je jouw crypto uit en ontvang je hiervoor rente. Bitvavo zorgt voor veilige opslag en biedt tot 15% aan beloningen. Nieuwe klanten profiteren van exclusieve aanbiedingen.

Hulp nodig?

In onze premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie