Wessel Kersting Wessel Kersting
16/03/2024 14:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2024 14:17

Bitcoins reis naar $80.000 en hoger, experts lichten de route uit

Bitcoin-BTC
Analyses
Crypto Ontbijt: Waarom bitcoin ETF's en altcoins vandaag exploderen

Foto: Who is Danny/Shutterstock

Bitcoin (BTC), de eerste en meest bekende cryptocurrency, staat vandaag centraal in deze analyse.

We onderzoeken de koersverwachting voor BTC met inzichten uit onze Discord community waar we wekelijks meer dan 20 verschillende analyes delen en live-streams houden.

Populaire AI crypto vindt bodem en lijkt klaar voor sterke stijging
Populaire AI crypto vindt bodem en lijkt klaar voor sterke stijging

Technische analyse bitcoin (BTC) koers

Bitcoin had afgelopen week een aantal keren een nieuwe all-time high bereikt, maar maakte daarna een kleine correctie. Desondanks blijven de analisten zeer positief over de BTC koers, legden ze onlangs als volgt uit:

“Bitcoin blijft indruk maken door steeds nieuwe records te vestigen, en we geloven dat deze trend nog wel even doorzet. We zijn van mening dat er nog een laatste sterke stijging aankomt voor de derde wave van het ‘12345 Elliott Wave’ patroon, en wel richting de $80.000.

 

Na het bereiken van deze top verwachten we een periode van stabilisatie, die als de vierde wave zal dienen. Tijdens deze fase denken we dat de koers relatief sterk blijft, dus niet enorm zal zakken. Het is meer een moment waarop bitcoin even ‘pauze’ neemt, voordat we aan de vijfde opwaartse wave beginnen. Deze wave kan de koers voorbij de $80.000 voeren naar nieuwe recordhoogtes.

 

Op de weg naar boven kunnen nog wel de belangrijke dynamische trendlijnen die lager liggen getest worden. De eerste (gele) trenlijn ligt rond de $69.000. Deze willen we niet verliezen, maar mochten we hier overtuigend doorheen zakken, dan hebben we nog de tweede (groene) trendlijn rond de $63.000. Dit is de belangrijkste steun om te houden. Ondanks deze mogelijke correcties blijven we voor de middellange termijn wel positief over BTC en verwachten we verdere groei.”

Datum analyse: 11 maart. Tradingview link: https://www.tradingview.com/x/129ylbRq/

Goed nieuws voor Nederlandse crypto-handelaren

Door de nieuwe samenwerking tussen Bybit en SATOS, die over een vergunning van de Nederlandse Bank beschikt, krijgen Nederlandse handelaren toegang tot 400 nieuwe cryptovaluta’s. Bybit biedt hiermee het grootste aanbod van cryptovaluta in Nederland. Heb je nog geen Bybit-account? Registreer je via deze link en ontvang 20 euro aan crypto als welkomstcadeau.

Hulp nodig?

In onze Discord community vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Praat mee op Discord

 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Analyses nieuws

Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
Experts over Bitcoin: ‘dit kan niet lang meer duren’
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Populaire crypto lijkt op de vooravond van een 80% stijging te staan
Populaire crypto lijkt op de vooravond van een 80% stijging te staan
Advertentie