Wessel Kersting Wessel Kersting
01/10/2022 12:30 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:04

BTC koersvoorspelling: Bitcoin volgens deze indicator bij bodem

Analyses

Foto: w583254846/Shutterstock

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.


In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam bitcoin (BTC) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier staan onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder klaar voor onze leden.

NEAR crypto lijkt op het punt te staan om opnieuw sterk te stijgen

Bitcoin verliezen weer op erg lage niveaus

In de markt zien we dat sterke verliezen een indicatie zijn van een mogelijk marktbodem. Wanneer de (fictieve of ongerealiseerde) verliezen erg groot zijn is dit een teken dat de markt erg oververkocht raakt. Ongerealiseerd wil zeggen dat het fictieve winst of verliezen bedraagt en dat de betreffende bitcoin nog niet verkocht hoeft te zijn. In zo’n situatie is er veel uitstroom van weak hands, dit zijn investeerders die geen sterke lange termijn overtuiging hebben en hun bitcoin of andere investering erg makkelijk verkopen. Deze bitcoin verplaatst naar strong hands (investeerders met een sterke lange termijn overtuiging). Dit kan zorgen voor een meer solide investeerders basis wat een positief effect kan hebben op de lange termijn koers.

In de onderstaande afbeelding zijn de ongerealiseerde winst/verliezen weergegeven van Bitcoin. Afgelopen week is bitcoin weer in een capitulatie zone beland, wat een indicatie is dat de markt erg sterke (fictieve) verliezen heeft. Hier zien we de wisseling van BTC van de eerder genoemde weak hand naar strong hands. Dit is op de langere termijn goed voor Bitcoin. De langste periode dat we in een capitulatie phase hebben gezeten is tijdens de berenmarkt in 2015-2016, dit bedroeg ongeveer 10 maanden. Momenteel zit Bitcoin ongeveer 5 maanden in een capitulerende fase. Hoewel we al een redelijk lange tijd in een sterke berenmarkt zitten, kan het (historisch gezien) zeker nog langer duren.

Ongerealiseerde winst/verliezen bitcoin bezitters – Bron: Glassnode
Advertentie

Wat zijn de verwachtingen voor bitcoin?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is immers zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en traditionele aandelenmarkten. Daarom is het soms lastig om het juiste moment te bepalen om in een bepaald project te investeren. Een technische analyse kan bijvoorbeeld helpen bij het bepalen binnen welk tijdspan een cryptovaluta interessant (kan) zijn om te kopen of verkopen. Op basis van bijvoorbeeld de beleggingsgeschiedenis en het identificeren van patronen in prijsbewegingen.

Technische analyse BTC koers

De analisten uit de Premium community van Crypto Insiders geven aan hun leden aan dat bitcoin met de huidige prijsactie een enorm ingewikkeld patroon laat zien. Zij verwachten echter dat bitcoin de komende periode nog erg hard omlaag kan. Op de grafiek zien zij namelijk een middellange termijn 12345 Elliott Wave patroon. Dit patroon is op dit moment in haar derde innerwave omlaag. Toch verwachten de analisten dat we na deze harde daling uiteindelijk wel weer hard omhoog kunnen gaan.

Bovenstaande BTC analyse is op 30 september 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

Bitcoin kopen of verkopen?

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie