Wessel Kersting Wessel Kersting
05/02/2022 14:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:53

STX koers-analyse: Medeoprichter haalt $150 miljoen op

Analyses
STX koers-analyse: Medeoprichter haalt $150 miljoen op

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

STX is een van de hardste stijgers van de dag met een stijging van 11%. In dit artikel kijken we naar de mogelijk fundamentele redenen waarom deze cryptocurrency is gestegen en analyseren we de koers zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken om STX te kopen of verkopen.

Een van de hardst gestegen coins van vandaag is stacks (STX). Deze coin wist in de afgelopen 24 uur met ongeveer 11% te stijgen. In de afgelopen zeven dagen steeg de koers met ongeveer 9%. Door de stijging die we over de afgelopen periode zagen, staat stacks nu op de 71e plaats qua grootste crypto op basis van de marktwaarde.  

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is Stacks?

Stacks is een layer-1 blockchain oplossing. Het doel van Stacks is om smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps) naar het Bitcoin (BTC) netwerk te brengen, zonder dat Bitcoin zijn kracht verliest. Stacks wilt in essentie Bitcoin alleen nog maar sterker maken. Dit doet het project door Bitcoin ontwikkelaars de kans te geven om met dApps te werken op de blockchain van Bitcoin. De token van Stacks wordt gebruikt om verschillende dApps te kunnen ondersteunen.

Advertisement

Waarom stijgt STX in waarde?

Er zijn twee mogelijke redenen die de stijging kunnen verklaren. De eerste zou dit bericht van Coinlist kunnen zijn. In dat bericht wordt gesproken over een nieuwe notering van STX op Coinlist. Dat betekent dat handelaren, die een account hebben op Coinlist, nu ook daar STX kunnen kopen en verkopen. Dit is natuurlijk voor token houders een goed teken, aangezien dit weer voor extra volume zorgt doordat de coin wordt geïntroduceerd aan duizenden nieuwe traders. Een listing is altijd goed nieuws!

De tweede mogelijke reden zou dit nieuwsbericht kunnen zijn. Hier geeft Muneeb Ali, de mede-oprichter van Stacks, aan dat hij ongeveer $150 miljoen heeft opgehaald om Bitcoin als Web3 platform te verbeteren. Dit geld wil hij gebruiken om de snelheid, schaal en functionaliteit van het Bitcoin platform te verbeteren. Daarnaast wil hij er ook voor zorgen dat Bitcoin applicaties een realiteit worden. Dit is in essentie wat Stacks doet. Het is dus goed nieuws voor het project dat er $150 miljoen is vrijgemaakt om een stapje de goede richting in te zetten.

Technische analyse

STX was op de dagelijkse grafiek erg lang bezig met het vormen van een opwaartse driehoek. Hoewel dit patroon normaal bullish is, zagen we dit keer een uitbraak aan de onderkant van het patroon. Deze daling was te verklaren door de correctie die we op de gehele markt zagen. Op dit moment lijkt de coin een nieuwe bodem te vinden en vormt de koers in een hele korte periode wederom een (kleinere) opwaartse driehoek. Hoewel dit patroon nog niet duidelijk gevormd is, lijkt het begin gemaakt te zijn. Een eerste punt waar de koers naar toe kan stijgen, is de weerstandslijn net boven de huidige koers. Mocht dit niveau doorbroken worden, kan de koers richting de $2,71 stijgen. Bij een neerwaartse uitbraak zal de $1,09 als eerste steun fungeren.

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

Wat de medeoprichter van Stacks gaat doen met de $150 miljoen, en of dit nog verdere impact gaat hebben op de koers, hangt af van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. Overweeg jij een positie te nemen in STX? In ons Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Ook worden hier additionele technische analyses gedeeld door een van onze analisten, die dieper op de koers ingaan. Je komt hier eenvoudig in contact met onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement