Atari’s nieuwe gaming console gaat gebruik maken van blockchain-technologie

Atari, het legendarische Amerikaanse computerspelbedrijf, stapt de blockchain wereld in door samen te werken met Ultra. Dat kondigt het bedrijf aan op 24 september middels een persbericht.

Ultra is een entertainmentplatform dat draait op blockchain-technologie en Atari is van plan om binnenkort een nieuwe gaming console uit te brengen, genaamd de Atari VCS.

Atari beschrijft de machine als een soort console/PC hybride die ontworpen is om oude “retro” computerspellen mee te spelen als Asteroids, Pong en RollerCoaster Tycoon.

De Atari VCS gaat nu ook gebruik maken van de Ultra blockchain. Deze zal standaard geïnstalleerd zijn op de VCS. Met de Ultra app kunnen gebruikers over de blockchain-dienst ook een assortiment van PC spellen downloaden.

Tevens gaat Ultra andere blockchain-diensten aanbieden als het ruilen van non-fungible tokens (NFT’s), het kijken van e-sports toernooien, en een onlangs aangekondigde streamingdienst.

Ook kan de Atari VCS gekocht worden op de Ultra blockchain met UOS tokens of Atari tokens (ERC-20). Atari gaat binnenkort een token sale houden, al is het niet precies bekend wanneer.

De Atari VCS is overigens al meerdere malen uitgesteld, onder andere vanwege de coronapandemie. Ook hiervan is het nog onbekend wanneer het apparaat wordt uitgebracht.

We zijn verheugd om samen te werken met Atari, een iconisch merk dat videogamegeschiedenis heeft gemaakt en zal blijven schrijven met de VCS. Het biedt ons de mogelijkheid om Ultra’s capaciteiten te laten zien als het gaat om platformintegratie, en om NFT’s en blockchain-technologie te verkennen met een van de bekendste namen uit de videogame-industrie.

Aldus Nicolas Gilot, CEO van Ultra. Ultra kondigde vorig jaar nog aan dat het gaat samenwerken met gaming-gigant Ubisoft.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€29.066,70 Kopen
1
Bitvavo
€28.529,10 Kopen
2
Litebit
€28.802,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
€28.842,20 Kopen
Meer nieuws

Tesla CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC), en cryptocurrency scams met zijn beeltenis nemen weer toe

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk praat weer over bitcoin (BTC) op Twitter en dat trekt natuurlijk weer veel aandacht. Eerder deze week zei...

Britse financieel adviseur wil bitcoin (BTC) volledig verbieden, succes lijkt onwaarschijnlijk

De Britse financieel adviseur Neil Liversidge, naar verluidt een veteraan in het vak, dringt de Britse regering aan om álle transacties met cryptocurrencies waaronder...

Polkadot schiet XRP langs, is nu 4e grootste cryptocurrency en bereikt samen met Chainlink nieuwe ATH

Polkadot (DOT) begint sterk aan 2021. De totale marktkapitalisatie van DOT is vandaag gestegen naar de vierde plaats qua grootste cryptocurrencies op de markt...

Grayscale koopt direct duizenden bitcoins (BTC) na openen deuren voor nieuwe investeerders

Op 13 januari opende Grayscale de deuren weer voor nieuwe investeerders. Niet lang daarna werd al duidelijk dat de vraag naar bitcoin (BTC) onder...

Bitcoin (BTC) gaat nog steeds naar $400.000 volgens miljardair Scott Minerd, maar geeft waarschuwing

Miljardair Scott Minerd, CIO van Guggenheim Partners, een grote internationale investeringsmaatschappij, zei eind vorig jaar dat bitcoin (BTC) naar $400.000 kan stijgen. Eerder deze week...

Ethereum (ETH) reserves crypto exchanges raken op zegt analist, maar klopt dat wel?

Er gaat een verhaal rond dat de hoeveelheid aan ether (ETH) op cryptocurrency-exchanges momenteel drastisch terugloopt. De vraag naar ETH zou zo hard zijn...