Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Atari’s nieuwe gaming console gaat gebruik maken van blockchain-technologie

Atari, het legendarische Amerikaanse computerspelbedrijf, stapt de blockchain wereld in door samen te werken met Ultra. Dat kondigt het bedrijf aan op 24 september middels een persbericht.

- Advertentie -

Ultra is een entertainmentplatform dat draait op blockchain-technologie en Atari is van plan om binnenkort een nieuwe gaming console uit te brengen, genaamd de Atari VCS.

Atari beschrijft de machine als een soort console/PC hybride die ontworpen is om oude “retro” computerspellen mee te spelen als Asteroids, Pong en RollerCoaster Tycoon.

De Atari VCS gaat nu ook gebruik maken van de Ultra blockchain. Deze zal standaard geïnstalleerd zijn op de VCS. Met de Ultra app kunnen gebruikers over de blockchain-dienst ook een assortiment van PC spellen downloaden.

Tevens gaat Ultra andere blockchain-diensten aanbieden als het ruilen van non-fungible tokens (NFT’s), het kijken van e-sports toernooien, en een onlangs aangekondigde streamingdienst.

Ook kan de Atari VCS gekocht worden op de Ultra blockchain met UOS tokens of Atari tokens (ERC-20). Atari gaat binnenkort een token sale houden, al is het niet precies bekend wanneer.

De Atari VCS is overigens al meerdere malen uitgesteld, onder andere vanwege de coronapandemie. Ook hiervan is het nog onbekend wanneer het apparaat wordt uitgebracht.

We zijn verheugd om samen te werken met Atari, een iconisch merk dat videogamegeschiedenis heeft gemaakt en zal blijven schrijven met de VCS. Het biedt ons de mogelijkheid om Ultra’s capaciteiten te laten zien als het gaat om platformintegratie, en om NFT’s en blockchain-technologie te verkennen met een van de bekendste namen uit de videogame-industrie.

Aldus Nicolas Gilot, CEO van Ultra. Ultra kondigde vorig jaar nog aan dat het gaat samenwerken met gaming-gigant Ubisoft.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.063,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.070,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.092,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.149,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.231,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.231,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.063,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.070,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.092,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.149,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...