Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ubisoft gaat samenwerking aan met Ultra ter ondersteuning ontwikkeling game-blockchain

De Franse gaming-gigant Ubisoft is de samenwerking aangegaan met Ultra, een blockchain-bedrijf dat bovenop de EOS-blockchain bouwt. Ubisoft zal een bijdrage gaan leveren aan het UOS-testnet waar Ultra aan werkt, dat onder andere bedoeld is voor de creatie van in-game voorwerpenDe samenwerking werd gisteren in een persverklaring aangekondigd.

Ubisoft is een van ’s werelds grootste game-ontwikkelaars. Het ontwikkelde titels als Assassins’s Creed en Far Cry. Vorig jaar zag het Franse bedrijf een omzet van 1,7 miljard euro.

- Advertentie -

Ultra is een blockchain-bedrijf dat aan UOS werkt, een systeem dat bovenop EOS.IO wordt gebouwd. Met het platform kunnen bijvoorbeeld spellen en andere digitale producten, zoals in-game voorwerpen, verhandeld worden doordat transacties permanent op de blockchain worden vastgelegd. Ultra heeft als doel voor ogen om blockchain beter beschikbaar te maken voor de gaming-industrie.

Volgens de persverklaring zal Ubisoft helpen bij de ontwikkeling van UOS, dat op dit moment nog in de testfase zit en bijna klaar is om op grote schaal getest te gaan worden. Volgens de blockchain-divisie van het bedrijf zal er “geëxperimenteerd” worden in het begin van de samenwerking en zal het netwerk van Ultra aangepast moeten worden om te kunnen voldoen aan de eisen van Ubisoft.

Ubisoft wil UOS uiteindelijk gaan gebruiken voor het aanmaken van in-game activa en spelers de eigendomsrechten van die voorwerpen te laten verhandelen. Wanneer en of Ubisoft het gaat implementeren is niet duidelijk.

De game-ontwikkelaar onderzoekt net als veel andere grote spelers in de game-industrie blockchain al langere tijd. In juni van dit jaar kwam naar buiten dat Ubisoft Ethereum zou onderzoeken voor dezelfde doeleinden waarvoor het UOS wil gaan gebruiken.

Crypto Insider David heeft een nieuwe wekelijkse bitcoin koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.890,97 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.759,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.814,81 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.833,94 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.759,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.814,81 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.833,94 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.890,97 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...