Timo Bult Timo Bult
23/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2019 07:00

Ubisoft gaat samenwerking aan met Ultra ter ondersteuning ontwikkeling game-blockchain

Nieuws
Ubisoft gaat samenwerking aan met Ultra ter ondersteuning ontwikkeling game-blockchain

Foto: Tada Images/Shutterstock

De Franse gaming-gigant Ubisoft is de samenwerking aangegaan met Ultra, een blockchain-bedrijf dat bovenop de EOS-blockchain bouwt. Ubisoft zal een bijdrage gaan leveren aan het UOS-testnet waar Ultra aan werkt, dat onder andere bedoeld is voor de creatie van in-game voorwerpenDe samenwerking werd gisteren in een persverklaring aangekondigd.
Ubisoft is een van ’s werelds grootste game-ontwikkelaars. Het ontwikkelde titels als Assassins’s Creed en Far Cry. Vorig jaar zag het Franse bedrijf een omzet van 1,7 miljard euro.
Ultra is een blockchain-bedrijf dat aan UOS werkt, een systeem dat bovenop EOS.IO wordt gebouwd. Met het platform kunnen bijvoorbeeld spellen en andere digitale producten, zoals in-game voorwerpen, verhandeld worden doordat transacties permanent op de blockchain worden vastgelegd. Ultra heeft als doel voor ogen om blockchain beter beschikbaar te maken voor de gaming-industrie.


Volgens de persverklaring zal Ubisoft helpen bij de ontwikkeling van UOS, dat op dit moment nog in de testfase zit en bijna klaar is om op grote schaal getest te gaan worden. Volgens de blockchain-divisie van het bedrijf zal er “geëxperimenteerd” worden in het begin van de samenwerking en zal het netwerk van Ultra aangepast moeten worden om te kunnen voldoen aan de eisen van Ubisoft.
Ubisoft wil UOS uiteindelijk gaan gebruiken voor het aanmaken van in-game activa en spelers de eigendomsrechten van die voorwerpen te laten verhandelen. Wanneer en of Ubisoft het gaat implementeren is niet duidelijk.
De game-ontwikkelaar onderzoekt net als veel andere grote spelers in de game-industrie blockchain al langere tijd. In juni van dit jaar kwam naar buiten dat Ubisoft Ethereum zou onderzoeken voor dezelfde doeleinden waarvoor het UOS wil gaan gebruiken.
Crypto Insider David heeft een nieuwe wekelijkse bitcoin koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie