Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Game ontwikkelaar Ubisoft onderzoekt naar verluidt Ethereum blockchain

De grote Franse game-ontwikkelaar Ubisoft is van plan om games nog leuker te maken met behulp van blockchain-technologie. Dankzij deze technologie kunnen in game objecten worden verzameld en uiteindelijk ook worden verhandeld op externe exchanges. Daarnaast is de ontwikkelaar naar verluidt van plan om gamers de mogelijkheid te bieden deze objecten mee te nemen naar andere games. Dit meldt de Franse financiële krant Les Échos op 11 juni.

Volgens de krant is Ubisoft al langere tijd stilletjes bezig met het onderzoeken van blockchain. Het zou Ethereum hebben aangewezen als mogelijke basis van toekomstige games, aldus een anonieme bron bekend met de zaak.

- Advertentie -

Blockchain maakt het mogelijk digitale objecten schaars te maken. Zodoende kunnen digitale objecten verzameld worden en mogelijk ook in waarde stijgen. Daarnaast zouden de objecten naar verluidt ook buiten de games zelfs kunnen worden verhandeld als non-fungible tokens (NFT’S). Een anonieme game-deskundige legt uit:

Wanneer je een kostuum koopt in bijvoorbeeld Fortnite, gaat je investering verloren, het accessoire zit vast in het spel. Als we de blockchain gebruiken, geven we een fysiek bestaan aan een digitaal element.

Een van de eerste spellen waar Ubisoft mogelijk blockchain voor gaat gebruiken is Watchdogs Legion. Dit spel speelt zich af in de toekomst waarin cryptocurrencies de rol van fiat-valuta hebben overgenomen. Gezien de setting zou het gebruik van blockchain bijzonder goed in dit plaatje passen.

Ubisoft is overigens niet de eerste die blockchain wil gaan gebruiken voor games. Steeds meer games maken gebruik van de technologie. Zo zijn er verschillende spellen die Enjin’s Gaming Multiverse ondersteunen. Wel zou Ubisoft een van de eerste grote game-ontwikkelaars zijn die de technologie toe zou passen.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.384,82 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.384,82 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...