Rico Engelbarts
19/06/2018 11:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:01

Beleggers worden bullish; cryptomarkt stijgt met $12 miljard binnen 24 uur.

Nieuws
beleggers_bullish_cryptomarkt_stijgt_met_12_miljard_dollar_in_24_uur

In de afgelopen 24 uur heeft de markt voor cryptocurrency $12 miljard toegevoegd, terwijl belangrijke cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) een korte corrigerende rally doormaakten.
Ademruimte, maar niet helemaal optimistisch
De Bitcoin-prijs herstelde zich van $6.300 naar $6.700 en overtrof een dalende trendlijn sinds 3 mei, toen BTC $10.000 bereikte. Hoewel het te vroeg is om te concluderen dat BTC is begonnen aan een rally op de middellange termijn, aangezien het nog steeds waarschijnlijk is dat BTC op de korte termijn onder de $6.000 zakt, heeft de markt voor cryptocurrency wat ademruimte gekregen na de recente grote correctie die begin mei begon.
cryptomarkt_stijgt_met_12_miljard_dollar_in_24_uur
Tot nu toe heeft BTC relatief stabiel kunnen blijven rond de $6.700, met stabiel volume en voortschrijdende gemiddelden die een enig momentum voor de dominante cryptocurrency aantonen. Echter, als BTC de komende dagen terugvalt naar de $6.400-regio is het waarschijnlijk dat het de neerwaartse traject zal voortzetten.
Investeerders zijn meer en meer bullish geworden door de abrupte stijging van het volume en de prijs van BTC gisteren tussen 18:00 en 20:00 uur. Als beleggers willen dat BTC op korte termijn boven de $7.000 blijft, zal het ‘bearish’ sentiment moeten keren door het volume te herstellen en de huidige opwaartse trend van BTC voort te zetten.
Vanaf nu kan, op basis van de beweging van BTC in de afgelopen 24 uur, niet worden geconcludeerd dat BTC haar bullish sentiment heeft hersteld en klaar is verder omhoog te stijgen. Als BTC haar momentum en volume in de komende twee tot drie dagen volhoudt en boven de $6.800 blijft, kan een stap naar $7.000 een mogelijkheid zijn.
Custodian solutions in de maak
Deze week onthulde Coinbase, s’ werelds meest gebruikte cryptocurrency-exchange, wallet en brokerage, dat het voorbereidingen treft om institutionele bewaring (custody) door derden naar de markt voor cryptocurrency en digitale assets te brengen.
Kyle Samani, managing partner bij Multicoin Capital, die samenwerkte met Coinbase om haar institutionele producten op de openbare markt te brengen, zei:

Er zijn veel investeerders voor wie bewaarneming het laatste obstakel was. In het komende jaar zal de markt gaan beseffen dat de bewaarneming een opgelost probleem is. Dit zal een grote golf van kapitaal vrijmaken.

Verscheidene prominente beleggers en hedgefondsmanagers waaronder Ari Paul van Blocktower, spraken eerder een vergelijkbaar sentiment uit en merkten op dat het gebrek aan custodian solutions institutionele beleggers heeft gedwongen om aan de de zijlijn te staan.
Op dit moment zijn er geen institutionele beleggers in de markt voor cryptocurrency en de sector wordt voornamelijk aangestuurd door particuliere en individuele beleggers. Dat zou echter snel kunnen veranderen, met bedrijven als Coinbase, JPMorgan en Golman Sachs die werken aan producten op institutioneel niveau.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie