Rico Engelbarts
12/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2019 06:00

Binance CEO wil dat Elon Musk de ‘Lightning Torch’ overneemt

Nieuws
binance_CEO_wil_dat_elon_musk_de_lightning_torch_overneemt

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Sinds januari dit jaar gaat de zogenaamde Lightning Torch rond op het Lightning-netwerk. Het hoofddoel van de Bitcoin-versie van de olympische vlam is om het netwerk te testen en om meer publiciteit voor het Lightning-netwerk te genereren.
Als antwoord op de schalingsproblemen van het Bitcoin-netwerk moet het Lightning-netwerk ervoor zorgen dat twee personen vrijwel direct transacties naar elkaar kunnen verzenden. Met behulp van een zogenaamde multi-signature wallet kunnen tegoeden over en weer verzonden worden zonder dat de transacties meteen worden geregistreerd. Pas als het kanaal tussen de twee entiteiten gesloten wordt, worden de tegoeden vastgelegd op de main chain.
Ontwikkelaars zijn sinds de lancering van het netwerk, begin 2018, bezig om het netwerk verder te verbeteren. Langzaamaan wordt het netwerk steeds vaker gebruikt voor snelle en vrijwel kosteloze transacties. Op dit moment zijn er zo’n 6124 nodes actief met bijna 25.000 actieve kanalen waarop betaling worden uitgevoerd.
De lightning torch is nu in handen van Changpeng Zhao, CEO van ‘s werelds grootste crypto exchange Binance. De torch is niets meer dan een transactie met bitcoins. Elke nieuwe ontvanger van de transactie dient er 10.000 satoshis (ongeveer $0.35) aan toe te voegen en het verder te sturen. Gezien het feit dat de transactie nu 3.210.000 ($116,45) waard is kan je stellen dat het initiatief bijzonder populair is.


Charlie Lee, oprichter van Litecoin, bood via Twitter aan de torch over te nemen, maar Zhao reageerde daarop met de mededeling dat hij Musk over wil halen om mee te doen. Of Musk het aanbod accepteert, of er überhaupt op reageert is sterk de vraag. Wel zou zijn deelname een grote hoeveelheid publiciteit genereren voor het Lightning-netwerk. Dit zou het aantal transacties op zowel de main chain als het Lightning-netwerk enorm kunnen doen laten groeien.
https://twitter.com/cz_binance/status/1094849886552416257

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie