Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) en crypto steeds belangrijker in Venezuela, aldus Chainalysis

Het gebruik van cryptocurrencies in Venezuela is sterk gegroeid over de afgelopen jaren. Hoewel de revolutie die werd verwacht nog niet is uitgekomen, zijn crypto’s steeds meer onderdeel geworden van het financiële denken in het land.

De status van crypto en blockchain technologie in het land is sterk veranderd. Een recent rapport van blockchain onderzoeksbedrijf Chainalysis kwam tot de conclusie dat de Zuid-Amerikaanse landen na de financiële crisis een grotere interesse en openheid hebben gecreëerd ten opzichte van cryptocurrencies.

- Advertentie -

“Onder deze omstandigheden heeft cryptocurrency een belangrijke rol gespeeld in de economie van Venezuela,” valt in het rapport te lezen, “in feite vertegenwoordigt de cryptocurrency-markt van Venezuela een samenvloeiing van verschillende onderwerpen die de kern vormen van de belangrijkste waardeproposities en risicofactoren van cryptocurrency.”

Door deze politieke, financiële en economische factoren heeft het crypto-ecosysteem kunnen groeien in acceptatie, hoofdzakelijk door de opkomst van bitcoin (BTC) en de moeite van de overheid om het gebruik van petro, een door de staat gesponsorde cryptocurrency, te promoten.

Volgens Chainalysis heeft Venezuela een van de hoogste crypto adoptiecijfers, met een score van 0,80 op een schaal van tussen de 0 en 1. In Venezuela heeft crypto niet alleen de functie van een store of value door de hard devaluerende bolivar, maar het is voor de mensen ook een manier om geld te versturen en te ontvangen zonder te maken te krijgen met economische sancties die zijn opgelegd door de Amerikaanse overheid

“Het land heeft een van de hoogste percentages cryptocurrency-gebruik ter wereld bereikt en staat op de derde plaats op onze Global Crypto Adoption Index, aangezien veel Venezolanen afhankelijk zijn van cryptocurrency om geldoverboekingen uit het buitenland te ontvangen en hun spaargeld te beschermen tegen hyperinflatie.”

Chainalysis legde ook uit dat het aantal handelsactiviteiten is gegroeid. Op het moment verhandelen Venezolanen meer bitcoin dan elk ander land naast de VS en Rusland. Toch zijn de statistieken lastig te bepalen omdat de inflatie het erg moeilijk maakt om vast te stellen hoeveel dit vertegenwoordigde in het dagelijkse leven van een typische Venezolaanse handelaar.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.230,33 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.230,33 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...