Rico Engelbarts
23/08/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2020 09:55

Bitcoin (BTC) exchange in Venezuela aangewezen om $18 miljoen te herverdelen onder zorgmedewerkers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange in Venezuela aangewezen om $18 miljoen te herverdelen onder zorgmedewerkers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

In april hebben de Amerikaanse autoriteiten een bedrag van $18 miljoen in beslag genomen dat eigenlijk in bezit was van de Venezolaanse regering, dat onder leiding staat van de controversiële Maduro. De Verenigde Staten hebben vervolgens recent de Venezolaanse oppositie toegang verleend tot de fondsen.
De $18 miljoen in kwestie zal vanaf maandag worden verdeeld onder 62.000 gezondheidszorgmedewerkers in het land, waardoor zij drie maanden lang $100 per maand kunnen claimen.
De oppositiepartij van Venezuela heeft AirTM, een cryptocurrency exchange gefinancierd door het grote Coinbase, aangewezen om het geld te verdelen, blijkbaar vanwege zijn populariteit als peer-to-peer crypto-exchange.


Als antwoord probeerde de regering van Maduro deze week de toegang tot de exchange te blokkeren. AirTM counterde deze actie door instructies te publiceren over hoe men VPN-software kan gebruiken om de blokkering te omzeilen.
AirTM is niet het eerste crypto bedrijf dat geld herverdeelt als onderdeel van welwillende inspanningen. Ook Coinbase en Binance hebben geld ingezameld, echter waren deze grotendeels in overeenstemming met de regels en eisen van regeringen en regelgevers.
De huidige actie van AirTM is daarentegen subversief. Door deze actie gaat de exchange tegen de huidige regering in en sluit het zich aan bij de oppositie, dat zich onder de leiding van waarnemend president Juan Guaidó bevindt. Hoewel de Verenigde Staten en veel andere landen Guaidó steunen, is de betrokkenheid van AirTM bij de controverse een risico dat veel crypto bedrijven niet willen nemen.
Het is nog niet duidelijk of ontvangers bitcoin (BTC), echte valuta of AirTM-dollars ontvangen als onderdeel van de verdeling.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie