Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) exchange in Venezuela aangewezen om $18 miljoen te herverdelen onder zorgmedewerkers

In april hebben de Amerikaanse autoriteiten een bedrag van $18 miljoen in beslag genomen dat eigenlijk in bezit was van de Venezolaanse regering, dat onder leiding staat van de controversiële Maduro. De Verenigde Staten hebben vervolgens recent de Venezolaanse oppositie toegang verleend tot de fondsen.

De $18 miljoen in kwestie zal vanaf maandag worden verdeeld onder 62.000 gezondheidszorgmedewerkers in het land, waardoor zij drie maanden lang $100 per maand kunnen claimen.

- Advertentie -

De oppositiepartij van Venezuela heeft AirTM, een cryptocurrency exchange gefinancierd door het grote Coinbase, aangewezen om het geld te verdelen, blijkbaar vanwege zijn populariteit als peer-to-peer crypto-exchange.

Als antwoord probeerde de regering van Maduro deze week de toegang tot de exchange te blokkeren. AirTM counterde deze actie door instructies te publiceren over hoe men VPN-software kan gebruiken om de blokkering te omzeilen.

AirTM is niet het eerste crypto bedrijf dat geld herverdeelt als onderdeel van welwillende inspanningen. Ook Coinbase en Binance hebben geld ingezameld, echter waren deze grotendeels in overeenstemming met de regels en eisen van regeringen en regelgevers.

De huidige actie van AirTM is daarentegen subversief. Door deze actie gaat de exchange tegen de huidige regering in en sluit het zich aan bij de oppositie, dat zich onder de leiding van waarnemend president Juan Guaidó bevindt. Hoewel de Verenigde Staten en veel andere landen Guaidó steunen, is de betrokkenheid van AirTM bij de controverse een risico dat veel crypto bedrijven niet willen nemen.

Het is nog niet duidelijk of ontvangers bitcoin (BTC), echte valuta of AirTM-dollars ontvangen als onderdeel van de verdeling.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.329,97 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.329,97 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...