Bitcoin (BTC) koers herstelt tot boven deze technische indicator

Zoals vanochtend op Crypto Insiders gelezen kon worden, zakte bitcoin (BTC) de afgelopen 24 uur ver naar beneden. Nadat de koers support vond op $10.300 ging bitcoin weer op weg naar boven, waar het in eerste instantie nog weerstand tegen kwam.

Deze weerstand lag op $11.500. Vannacht lukte het de koers niet om er doorheen te breken, maar de tweede keer lukte het de bulls wel. Als gevolg steeg bitcoin aardig en wist het de dalingen van de afgelopen dagen deels goed te maken.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $11.892 volgens CoinMarketCap. Daarmee staat bitcoin zelfs licht in het groen, wat in sterk contrast is met vanochtend. BTC wist de afgelopen 24 uur namelijk met 1,21% te stijgen. Ook de rest van de cryptomarkt lijkt nu bij te trekken, met Bitcoin SV (BSV) zelfs 7,68% in de plus.

Advertentie

Tijdens de recente stuiter wist bitcoin weer boven de 100-Moving Average (MA)-lijn uit te komen. Het is nu zaak voor de bulls om de koers boven deze lijn te houden om verdere stijgingen te kunnen realiseren.

Opvallend is dat het volume op Coinbase op dit moment, tijdens de huidige stijging, niet zo hoog is als tijdens de sterke daling van de afgelopen dagen. Daarnaast handelt de koers nog steeds onder de stijgende trendlijn die de bitcoin koers de afgelopen vormde. Daar lijkt bitcoin nu dan ook enige weerstand tegen te komen.

De toegenomen volatiliteit zorgt echter voor sterke koersschommelingen, wat voor sommigen een slechts signaal is, zoals voor de Securities and Exchange Commission (SEC). Een van de redenen dat zij alle ingediende Bitcoin-ETF’s hebben afgekeurd is dat de toezichthouder vind dat de koers nog te gemakkelijk te manipuleren is.

Anderen zien deze volatiliteit juist als een positief teken. Zo is er de bitcoin-analist Conner Brown. In een tweet gaf hij drie redenen waarom volatiliteit goed is:

Volatiliteit is goed.

1) Het filtert de zwakke handen eruit en zorgt ervoor dat de Bitcoins naar de sterkste hodlers gaan.

2) Het is gratis Bitcoin-reclame. Volatiliteit haalt de krantenkoppen.

3) Het is een directe functie van de ongeëvenaarde absolute schaarste van Bitcoin. Het aanbod is statisch, dus de prijs is volatiel.

Voor nu ligt de eerstvolgende resistance op ongeveer $12.000. Sterke support ligt nog steeds op ongeveer $11.500.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.104,56 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.992,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.021,45 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.047,51 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.054,28 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.064,42 Kopen
Laatste nieuws