Bitcoin-prijs keert terug naar $6.700, markt voegt $8 miljard toe bij herstel Bithumb-hank

Gisteren, 20 juni, verloor de markt meer dan $10 miljard, nadat Bithumb, de één na grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea werd gehackt. Vandaag heeft de cryptocurrency-markt $8 miljard toegevoegd aan haar waardering, als gevolg van de lichte winst van Bitcoin, en herstelt derhalve binnen 24 uur van de Bithumb-hack.

bitcoin_herstel_grafiek

Wat zit er achter het herstel?

Gisteren daalden grote cryptocurrencies waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) met ongeveer 2% toen de markt lichtjes daalde, en dit zorgde voor een geïntensiveerde neerwaartse beweging van tokens en kleinere cryptocurrencies.

De kleine correctie was duidelijk veroorzaakt door de Bithumb-hack, die de corrigerende rally van de crypto-markt en de korte termijns-rally van BTC van $6.300 naar $6.700 onmiddellijk stop zette. Beleggers in zowel de Koreaanse als de wereldwijde markt voor cryptocurrency hebben een uitverkoop van cryptocurrencies geïnitieerd uit angst dat de Bithumb-hack een downtrend op de korte termijn zou veroorzaken.

Het Bithumb-team kwam echter direct met een officiële verklaring:

We hebben nagetrokken dat bepaalde cryptocurrencies ter waarde van $30.000.000 gestolen zijn. Die gestolen cryptocurrencies zullen worden gedekt door Bithumb en alle assets worden overgedragen naar een cold wallet.

Na meer dan $300 miljoen nettowinst te hebben gemaakt in 2017, is $30 miljoen een niet al te grote som geld voor het bedrijf dat voor meer dan een miljard dollar gewaardeerd wordt. Maar na de publicatie van de verklaring heeft Bithumb deze ingetrokken van verschillende social media platforms.

Desgevraagd zei een Bithumb-vertegenwoordiger dat, hoewel het gestolen bedrag in de hackaanval correct is en het ook vast staat dat het bedrijf de volledige $30 miljoen zal dekken met haar fondsen, het bedrijf door regelgevers is gevraagd om een meer georganiseerde manier van het omgaan met dergelijke situaties te gebruiken, en daarom haar verklaring ingetrokken heeft om in de nabije toekomst een volledige bekendmaking uit te geven.

Gisteren waren veel analisten zeer optimistisch met betrekking tot de korte termijns-trend van de markt voor cryptocurrency, voornamelijk als gevolg van de positieve prijsbeweging van BTC en ETH. BTC wist ook te voorkomen onder de $6.000 uit te komen, toen het vanaf $6.200 relatief snel omhoog schoot.

Verschillende momentum indicatoren waaronder de moving average convergence divergence (MACD) en de Relative Strength Index (RSI), samen met zowel eenvoudige als exponentiële voortschrijdende gemiddelden, toonden optimisme en momentum voor BTC op de korte termijn.

Waar BTC nu naartoe gaat

Toch is het, vanwege het lage volume van de gehele markt voor cryptocurrency, moeilijk om te concluderen dat bears de controle over de markt hebben verloren.

Gedurende 29 mei tot 8 juni en van 17 mei tot 21 mei had BTC optimisme op de korte termijn getoond. Grote uitverkoop als gevolg van het gebrek aan volume leidde er echter toe dat BTC voortdurend verder van het $8.000-punt daalde.

Het is nog steeds goed mogelijk dat BTC onder de $6.000 uitkomt als er een grote uitverkoop in de komende dagen plaatsvindt. Als BTC omhoog stoot naar $7.000 is het mogelijk dat het een middellange termijns-rally start. Momenteel moeten beleggers de markt en het volume observeren om de volgende beweging van de markt te zien.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€29.908,60 Kopen
1
Litebit
€30.190,60 Kopen
2
Bitcoinmeester
€30.194,30 Kopen
3
SATOS
€30.437,10 Kopen
Meer nieuws

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...

Wie googlet er in Nederland naar Bitcoin en met welk doel?

Bitcoin is hot en de statistieken wijzen dat uit. Toegegeven, de hype is nog niet zo groot als tijdens het eind van 2017, maar...

Cardano (ADA) oprichter ziet Afrika als belangrijke regio voor groei DeFi markt op Cardano

Cardano (ADA) is een van de grootste crypto-projecten op de markt. Het project moet uiteindelijk de concurrentie aangaan met Ethereum (ETH) dat op dit...

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot...

Bitcoin (BTC) is het enige waar grote investeerders interesse in hebben, volgens NYDIG CEO

Steeds meer institutionele beleggers en bedrijven betreden de cryptocurrency markt. Maar in welke cryptocurrencies zijn deze investeerders geïnteresseerd? Volgens Robert Gutmann, CEO van NYDIG,...

De toekomst van de iGamingbranche en cryptocurrency

In 1972 werd de Magnavox Odyssey voor het eerst geproduceerd, een relatief eenvoudige spelcomputer voor thuis, waar je zelfs tegenwoordig mee het online casino...