1.000 Nigeriaanse dorpen voorzien van drinkwater door bitcoin-donaties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/izzuanroslan

In Nigeria heeft een organisatie die zich inzet voor ontwikkelingshulp de bouw van waterputten in zeker 1.000 Nigeriaanse dorpen bewerkstelligd. Opmerkelijk is het feit dat het gedoneerde geld volledig afkomstig was van bitcoin (BTC) donateuren.

Bitcoin en goede doelen

De organisatie, de Built With Bitcoin Foundation, heeft als doel om de beste kanten van bitcoin te gebruiken om de kansen van gemeenschappen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Volgens een topman bij Built With Bitcoin, Yusuf Necessary, is bitcoin uitstekend geschikt voor donaties door de transactiesnelheid en het grensoverschrijdende karakter.

Twee dagen geleden maakte Necessary op Twitter bekend dat zij een groot project hadden voltooid waarbij 1.000 Nigeriaanse dorpen werden voorzien van schoon drinkwater door het bouwen van waterputten.

Built With Bitcoin biedt naast bijvoorbeeld het bouwen van waterputten ook aan gemeenschappen de mogelijkheid om te leren over bitcoin. Dit is volgens de organisatie belangrijk omdat veel mensen in ontwikkelingslanden helemaal geen toegang hebben tot een bankaccount. 

“Dankzij de giften die dit jaar op de Bitcoin-conferentie werden ingezameld, heeft deze gemeenschap in Nigeria een nieuw watersysteem dat hen gehydrateerd en gezond houdt, zodat ze kunnen gedijen op school, op het werk en in het leven,” zei Yusuf.

Momenteel zorgt de Built With Bitcoin-structuur ervoor dat 92% van de donaties direct naar het specifieke project waar zij op dat moment mee bezig zijn gaat, terwijl slechts 8% de administratiekosten dekt. Andere gerelateerde kosten, zoals de salarissen van het personeel, worden gedekt door een apart subsidiefonds.

Crypto donaties

Cryptocurrencies worden steeds vaker gebruikt bij het doen van donaties, vooral als hierbij naar het buitenland geld gestuurd moet worden. Een ander goed voorbeeld is Oekraïne. Sinds de Russische invasie van dit land heeft Oekraïne vele miljoenen aan cryptocurrency donaties ontvangen.

In totaal is er ongeveer $54,5 miljoen gedoneerd aan het Aid for Ukraine-fonds, dat maakte minister Mykhailo Fedorov een paar dagen geleden bekend.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie