Home Nieuws Bitcoin nieuws $1 miljard bitcoin (BTC) verplaatst uit Silk Road wallet voor het eerst...

$1 miljard bitcoin (BTC) verplaatst uit Silk Road wallet voor het eerst sinds 2015, was het een hack?

- Advertentie -

Een onbekende cryptocurrency handelaar heeft gisteren 69.370 bitcoins (BTC), ter waarde van bijna $1 miljard, verplaatst uit een wallet-adres dat verbonden is met de beruchte darkweb marktplaats ‘Silk Road.’ Dat meldt onderzoeksbureau CipherTrace op 4 november.

CipherTrace meldt dat twee transacties met dit adres plaatsvonden op 3 november. De eerste was voor één BTC, wellicht als test. Kort daarna volgde een transactie van 69,369 BTC, ter waarde van $946 miljoen op het moment van schrijven. Whale Alert heeft de transactie bevestigd:

Deze bitcoin was in 2015 voor het laatst verplaatst. Volgens CipherTrace werd de transactie wellicht uitgevoerd om het adres up-to-date te houden. Het voormalige adres was een zogenaamd Legacy/P2PKH adres, het nieuwe adres is een Bech32/P2WPK adres. Nieuwe adressen gaan efficiënter om met ruimte op de blockchain.

CipherTrace zegt dat het echter ook om een hack kan gaan, of om een potentiële hack te vermijden:

Deze bewegingen kunnen mogelijk betekenen dat de eigenaar van de wallet geld naar nieuwe adressen verplaatst om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot het wallet.dat-bestand of dat hackers het bestand al hebben gekraakt.

Blijkbaar is dit een populair adres onder hackers. Volgens berichtgeving van Vice in september proberen hackers al minstens een jaar lang dit adres te kraken.

De Silk Road marktplaats lanceerde in 2011 maar werd door de FBI in 2013 gesloten. Oprichter Ross Ulbricht, ook bekend als ‘Dread Pirate Roberts’ van de film ‘The Princess Bride,’ moet twee levenslange gevangenisstraffen uitzitten. Hij brengt nog wel regelmatig bitcoin koersanalyses uit vanuit zijn cel.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.425,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.142,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.176,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.188,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.248,50 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...