Kevin Schijven Kevin Schijven
04/11/2020 12:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2020 12:36

$1 miljard bitcoin (BTC) verplaatst uit Silk Road wallet voor het eerst sinds 2015, was het een hack?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
$1 miljard bitcoin (BTC) verplaatst uit Silk Road wallet voor het eerst sinds 2015, was het een hack

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

Een onbekende cryptocurrency handelaar heeft gisteren 69.370 bitcoins (BTC), ter waarde van bijna $1 miljard, verplaatst uit een wallet-adres dat verbonden is met de beruchte darkweb marktplaats ‘Silk Road.’ Dat meldt onderzoeksbureau CipherTrace op 4 november.


CipherTrace meldt dat twee transacties met dit adres plaatsvonden op 3 november. De eerste was voor één BTC, wellicht als test. Kort daarna volgde een transactie van 69,369 BTC, ter waarde van $946 miljoen op het moment van schrijven. Whale Alert heeft de transactie bevestigd:


Deze bitcoin was in 2015 voor het laatst verplaatst. Volgens CipherTrace werd de transactie wellicht uitgevoerd om het adres up-to-date te houden. Het voormalige adres was een zogenaamd Legacy/P2PKH adres, het nieuwe adres is een Bech32/P2WPK adres. Nieuwe adressen gaan efficiënter om met ruimte op de blockchain.
CipherTrace zegt dat het echter ook om een hack kan gaan, of om een potentiële hack te vermijden:

Deze bewegingen kunnen mogelijk betekenen dat de eigenaar van de wallet geld naar nieuwe adressen verplaatst om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot het wallet.dat-bestand of dat hackers het bestand al hebben gekraakt.

Blijkbaar is dit een populair adres onder hackers. Volgens berichtgeving van Vice in september proberen hackers al minstens een jaar lang dit adres te kraken.
De Silk Road marktplaats lanceerde in 2011 maar werd door de FBI in 2013 gesloten. Oprichter Ross Ulbricht, ook bekend als ‘Dread Pirate Roberts’ van de film ‘The Princess Bride,’ moet twee levenslange gevangenisstraffen uitzitten. Hij brengt nog wel regelmatig bitcoin koersanalyses uit vanuit zijn cel.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement