Ivo Melchers Ivo Melchers
23/09/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2023 10:00

1 miljoen bitcoin: de nieuwe grootste bezitter ter wereld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
1 miljoen bitcoin: de nieuwe grootste bezitter ter wereld

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Deze week kwamen ’s werelds grootste bitcoin (BTC) aan bod op Crypto Insiders. Crypto-analysebedrijf Arkham Intelligence heeft in een opmerkelijke vondst een nieuwe entiteit aan het licht gebracht die met haar bitcoin-bezit akelig dicht in de buurt komt van de absolute nummer één Satoshi Nakamoto, de pseudonieme oprichter van Bitcoin. Aangezien het allerminst zeker is of Satoshi vandaag de dag nog in leven is, zouden we kunnen stellen dat het BTC-ecosysteem over een nieuwe heerser beschikt.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

25 miljard dollar aan BTC

In het artikel van eerder deze week kon je lezen dat het Bitcoin-brein met een geschat vermogen van 1,13 miljoen BTC de eerste plek in beslag nam. Binance en Grayscale werden op plek 2 en 3 gezet met holdings van respectievelijk 643.546 BTC en 627.779 BTC.

Arkham Intelligence liet gister middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat het 948.383 BTC heeft geïdentificeerd die behoren tot de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase.

Tegen de huidige bitcoin koers heeft deze gigantische stapel een bizarre waarde van 25 miljard dollar. Bovendien staat het gelijk aan bijna 5 procent van het huidige circulerende BTC-aanbod. Met het astronomische bezit weet het met overtuiging boven Grayscale en Binance uit te steken.

Arkham Intelligence schrijft in zijn bericht dat het meer dan 36 miljoen BTC-deposito- en bewaaradressen heeft geïdentificeerd die behoren tot de beursgenoteerde exchange. Bovendien zou de grootste cold wallet, ofwel een wallet die niet verbonden is met het internet, ongeveer 10.000 BTC bevatten.

De analysefirma benoemt tevens dat de werkelijke BTC-reserves van Coinbase verder kunnen rijken dan de geïdentificeerde adressen:

‘’Op basis van hun meest recente financiële rapporten, heeft Coinbase waarschijnlijk nog duizenden BTC die nog niet zijn gelabeld.’’

Andere grote crypto exchanges die eerder deze week werden vermeld in de top 10 grootste BTC-bezitters ter wereld zijn Bitfinex (196.252 BTC) en Robinhood (118.300 BTC).

Andere crypto-bezittingen van Coinbase

Op het platform van Arkham Intelligence zijn tevens de andere crypto-holdings van de Amerikaanse beurs te zien. Zo bezit het naar verluidt 1,69 miljoen ethereum (ETH), 69,068 miljoen chainlink (LINK), 236,52 miljoen USD Coin (USDC) en 921.875 build ’n build (BNB). Om alle bezittingen van Coinbase te zien, kun je hier de pagina van de beurs vinden op Arkham Intelligence.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement