10-jarig_bitcoin_BTC_komt_gedurende_tiende_levensjaar_niet_onder_6000_dollar

10-jarig Bitcoin (BTC) komt gedurende tiende levensjaar niet onder $6.000

0

Vandaag, woensdag 31 oktober 2018, is het precies een decennium geleden dat Satoshi Nakamoto de white paper genaamd “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” voor Bitcoin (BTC) vrijgaf en daarom geldt vandaag, ook al werd de cryptocurrency pas in januari 2009 echt gereleased, als de tiende verjaardag van Bitcoin. Nagenoeg elke keer dat Bitcoin een jaartje ouder werd was de prijs ervan gestegen, maar gezien de BTC-prijs een jaar geleden rond hetzelfde niveau lag als dat het nu ligt, lijkt Bitcoin af te stevenen op een verlies in een jaar tijd.

In de laatste uren van 31 oktober 2017 lag de Bitcoin-prijs volgens gegevens van CoinMarketCap rond de $6.400, een niveau vanaf waar het, na enkele weken stabiliteit rond de $6.500 vertoond te hebben, op 29 oktober plotseling een duik maakte tot net boven de $6.300. Sindsdien heeft het weinig noemenswaardige winsten geboekt, noch heeft het verdere verliezen geleden en op het moment van schrijven is Bitcoin $6.327 waard.

10-jarig_bitcoin_BTC_komt_gedurende_tiende_levensjaar_niet_onder_6000_dollar_grafiek

Een manier om het tiende levensjaar van Bitcoin met het glas halfvol te beschouwen is om vast te stellen dat de vooraanstaande cryptocurrency met een marktdominantie van 54% gedurende een heel jaar (enkele zeer kortstondige dipjes in juni en augustus daargelaten) boven de $6.000 is uitgebleven. De tijd zal het leren wat Bitcoin gaat doen in haar elfde levensjaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws