Kevin Schijven Kevin Schijven
03/05/2022 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2022 18:10

2 grootste banken Argentinië lanceren bitcoin, ethereum & XRP handel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
2 grootste banken Argentinië lanceren bitcoin, ethereum & XRP handel

Foto: Ewan Kennedy/Shutterstock

De twee grootste banken van Argentinië, Banco Galicia en Brubank, hebben handelsdiensten voor cryptocurrencies gelanceerd. Persbureau Bloomberg meldde gisteren als eerst het nieuws en het werd kort daarna door de banken op Twitter bevestigd:

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC, ETH, XRP & USDC

Banco Galicia, de grootste particuliere bank van Argentinië, ondersteunt nu handel in de volgende vier crypto: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP) en usd coin (USDC). De bank werd in 1905 opgericht en heeft naar schatting zo’n $17,6 miljard aan activa onder beheer.

De beslissing van de bank om crypto te omarmen volgt volgens Bloomberg na een peiling. In deze peiling gaf meer dan 60% van de Argentijnse respondenten aan dat zij gemakkelijk toegang tot crypto willen hebben.

Volgens recente gegevens van blockchain analysebedrijf Chainalysis heeft Argentinië een van de hoogste adoptiegehaltes met crypto in de wereld. Volgens schattingen van Statista heeft maar liefst 21% van Argentijnen wel eens crypto gebruikt of in bezit gehad.

De reden waarom crypto als bitcoin zo aantrekkelijk zijn in Argentinië heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de enorme inflatie in het land. Deze komt jaarlijkse boven 50% uit en kwam in april zelfs op 55% uit.

Advertisement

Bitcoin als veilige haven

Bitcoin wordt in deze situatie gezien als een zogeheten ‘veilige haven’, of oppotmiddel, ter bescherming tegen inflatie. In de rest van de wereld verliest bitcoin momenteel echter enigszins deze status. Dat komt omdat veel investeerders BTC vooral als risicovolle investering gebruiken. De BTC koers heeft de laatste tijd dan ook een zeer hoge correlatie met aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500. Desondanks verwachten veel marktparticipanten dat deze correlatie op een gegeven moment weer zal afnemen en dat bitcoin loskoppelt van de aandelenmarkten.

Afgelopen zomer, toen El Salvador op het punt stond om als eerste land ter wereld van bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken, liet de president van Argentinië weten dat hij hier ook voor openstaat. Echter hebben we daar sindsdien niets meer over gehoord en de centrale bank van Argentinië was hier sowieso al niet zo enthousiast over.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement