Timo Bult Timo Bult
13/01/2022 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2022 09:45

25% van bedrijven wil in 2022 bitcoin en crypto betalingen accepteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
25% van bedrijven wil in 2022 bitcoin en crypto betalingen accepteren

Foto: Ink Drop / Shutterstock.com

De adoptie van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) is al aardig op stoom gekomen. Uit onderzoek van Visa blijkt echter dat 2022 nog meer in petto heeft voor de mainstream crypto adoptie. Maar liefst 25% van kleine bedrijven in 9 verschillende landen wil dit jaar namelijk crypto-betalingen gaan accepteren.

Bitcoin beleggers kopen $1,7 miljard aan BTC tijdens dip
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bedrijven overtreffen verwachtingen consumenten

Het onderzoek werd gehouden onder 2.250 kleine bedrijven in 9 verschillende landen. Dat zijn de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Singapore, Duitsland, Ierland, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en Hong Kong. Ook werden 1.000 Amerikanen en in elk land 500 inwoners gevraagd naar hun mening. Het onderzoek bestrijkt hiermee bijna alle continenten en geeft een mooi beeld weer van het gemiddelde sentiment wereldwijd.

Visa meldt dat 25% van deze 2.250 bedrijven van plan is om crypto-betalingen te accepteren in 2022. Dit terwijl van de consumenten slechts 13% verwacht dat de bedrijven dit zullen doen. Jeni Mundy, wereldwijd hoofd van merchant sales bij Visa, stelt dat er meer vertrouwen lijkt te ontstaan:

“Ik denk dat meer mensen meer vertrouwen hebben in crypto,”

Vooral buiten Noord-Amerika interesse in crypto

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat het vooral bedrijven buiten Noord-Amerika zijn die interesse hebben in het accepteren van crypto-betalingen. In Noord-Amerika zegt slechts 19% (VS) en 8% (Canada) deze plannen te hebben. In de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Hong Kong en Brazilië ligt dit percentage op maar liefst 30%.

Ook bedrijven die dit jaar nog geen crypto willen accepteren kunnen later nog overstag gaan. Het onderzoek laat namelijk ook zien dat driekwart van de bedrijven vindt dat het uitbreiden van betalingsopties “fundamenteel” is voor hun bedrijfsgroei. Mundy stelt dat het een “natuurlijk evolutie” is om crypto op den duur te accepteren.

Advertentie

Visa blij met resultaten

De resultaten zullen voor Visa als muziek in de oren klinken. De betalingsreus zet namelijk groots in op crypto. Zo lanceerde het vorig jaar een crypto consultancydienst. Daarnaast sprak het bedrijf de belofte uit om crypto te blijven steunen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie