Kevin Schijven Kevin Schijven
20/12/2021 19:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2021 19:05

Visa blijft bitcoin, ethereum en NFT markten steunen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Visa blijft bitcoin, ethereum en NFT markten steunen

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Visa, de grote betalingsverwerker, ziet enorm veel potentie in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) en de non-fungible token (NFT) markt. Cuy Sheffield, hoofd van de crypto afdeling van Visa, meldt in een interview met het Indiase NDTV dat Visa crypto in de toekomst zal blijven steunen.

Sheffield vindt crypto een “coole asset” en ziet de crypto-markt als een intersectie tussen commercie en cultuur. Hij meldt dat de omvang van de crypto-afdeling bij Visa “dramatisch” is gegroeid. Er werken nu meer dan 100 mensen bij Visa aan crypto en het aantal partnerships is in de afgelopen 18 maanden meer dan verdubbeld.

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

$3,5 miljard aan crypto transacties

Visa verwerkte maar liefst $3,5 miljard aan crypto-transacties dit jaar. Dat was alsnog maar een fractie van het totaal, maar een jaar geleden deed Visa dit nog helemaal niet.

“Uiteindelijk willen we dienen als een brug die het crypto-ecosysteem verbindt met ons wereldwijde netwerk van 80 miljoen handelslocaties en meer dan 15.000 financiële instellingen.”

Ook meldt Sheffield dat klanten van Visa niet alleen meer bewust zijn geworden van crypto, ze zijn ook van sceptisch omgeslagen naar de realisatie dat het een grote impact zal hebben.

“Crypto is niet alleen een technologisch fenomeen of een activaklasse. Het is ook diep cultureel. Veel consumenten geloven dat er een beweging onder de voeten is en dat crypto een onderdeel zal zijn van de toekomst van geld.”

Visa wil het crypto-ecosysteem op verschillende manieren ondersteunen. Ten eerste wil Visa het simpel maken voor consumenten om via de betalingsverwerker hun crypto te kopen en mee te betalen. Daarnaast wil Visa een nieuw infrastructuur opzetten om crypto-diensten te bieden aan klanten en partners.  Het bedrijf lanceerde begin deze maand nog de ‘Global Crypto Advisory.’ Ten slotte doet Visa onderzoek naar central bank digital currencies (CBDC) en wil het de NFT-economie verder ondersteunen.

Advertentie

Visa en de non-fungible token markt

Visa kocht afgelopen zomer nog een zogenaamde CryptoPunk, een NFT ‘pixelavatar’ op Ethereum, voor maar liefst $150.000. Sheffield meldt dat Visa de NFT markt nauw in de gaten houdt. Visa ziet namelijk veel potentie in NFT voor makers en kunstenaars om geld te verdienen. Het kan voor hen de barrière verlagen om een bestaan op te bouwen via digitale commercie.

Ook ziet Visa potentie voor NFT om kleine en middelgrote bedrijven (MKB) te ondersteunen op nieuwe wijzen. Zo hoeven wellicht bepaalde bedrijven in de toekomst geen fysieke producten voor hoge kosten meer op te sturen, maar kunnen ze wellicht digitale producten in de vorm van een NFT direct naar je crypto-wallet sturen, aldus Sheffield.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie