Kevin Schijven Kevin Schijven
24/04/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2020 13:06

3 bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen van 3 bekende analisten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen van 3 bekende analisten

Doordat de prijs van bitcoin (BTC) redelijk stabiel is gebleven sinds de crash medio maart worden steeds meer analisten bullish over de koers. Hier zijn drie nieuwe prijsvoorspellingen van prominente figuren uit de industrie.
Preston Pysh van de Investor’s podcast zei onlangs tijdens een interview met Nathan Latka, medeoprichter van Heyo, dat de grootste cryptocurrency op de markt voorbij de $100.000 zal razen en richting $200.000 of zelfs $300.000 zal gaan:

“Denk ik dat het gewoon oploopt tot [$100.000] en stopt? Echt niet. Het gaat dwars door die prijs heen. Het gaat waarschijnlijk naar $200.000 tot $300.000.”

Volgens de analist is de aankomende halving van bitcoin daar de grote katalysator voor. Over een paar weken wordt de toestroom van nieuwe BTC-tokens gehalveerd alsmede de beloning voor mining. Er bestaat een vrees dat hierdoor miners massaal zullen capituleren omdat mining wellicht niet meer winstgevend voor hen zal zijn.
Pysh geloof daar niet in. Volgens hem zal de zogeheten difficulty adjustment van bitcoin ervoor zorgen dat miners gewoon door kunnen zetten. Uiteindelijk verwacht hij dat de prijs weer omlaag zal zakken naar ongeveer $80.000 tot $100.000. Vervolgens zal daar de koers blijven hangen tot de volgende halving over vier jaar.

“Ergens tussen de $100.000 en $1 miljoen”

Raoul Pal, oprichter en CEO van Global Macro Investor en Real Vision Group, publiceerde onlangs een nieuwe koersanalyse. Volgens de voormalig Goldman Sachs topman kan de totale marktkapitalisatie van bitcoin naar maar liefst $10 biljoen stijgen.
Hoewel hij geen exacte prijs geeft, verwacht Pal dat de prijs van bitcoin kan stijgen naar een waarde ergens tussen $100.000 en $1 miljoen. Hij geeft hiervoor als voornaamste reden dat het huidige financiële systeem heeft gefaald.


De derde voorspelling is afkomstig van Ross Ulbricht, de oprichter van de beruchte darkweb marktplaats Silk Road. Ulbricht zei een maand geleden nog dat bitcoin helemaal naar $1.200 kan zakken door de crash die veroorzaakt werd door het coronavirus. Nu meldt Ulbricht dat hij alsnog bullish is op de lange termijn en denkt hij dat de prijs van bitcoin kan stijgen naar maar liefst $333 miljoen. Hij baseert zijn exorbitante voorspelling op de Elliot Wave theorie:

“Als wave 2 de prijzen verlaagt tot $1.000 en wave 3 zo groot is als wave 1, dan zal wave 3 de prijs opdrijven tot $333 miljoen. Uitgaande van 21 miljoen bitcoins is dat een marktkapitalisatie van $7 quadriljoen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie