Timo Bult Timo Bult
29/03/2022 15:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2022 15:20

3 bitcoin grafieken om in de gaten te houden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 bitcoin grafieken om in de gaten te houden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vandaag is de bitcoin (BTC) koers na een korte correctie weer iets in waarde gestegen. Maar nog altijd bevindt BTC zich onder de weerstandszone bij $48.000 en dus onder de 200-dagen moving average (MA). Hoe denken de bitcoin analisten op dit moment over deze situatie? In dit artikel drie interessante tweets!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

1. “Belangrijkste weerstand” voor bitcoin

Zoals gezegd bevindt de koers zich op het moment van schrijven vlakbij een belangrijke weerstandszone. Bitcoin analist en trader Nebraskangooner laat aan de hand van een grafiek zien dat deze zone wel eens beter stand kan gaan houden. “Gisteren was de eerste “grote” afwijzing die we hebben gezien en dat zegt mij dat deze zone langer stand kan gaan houden dan de vorige.”

Advertentie

2. BTC supply shock nog een trede hoger

Dan naar wat on-chain analyses. De bekende analist Will Clemente liet vanmiddag in een tweet zien dat de zogenoemde “illiquid supply shock ratio” weer een trede hoger is gestegen. Deze indicator toont de verhouding tussen het illiquide aanbod op de markt en (zeer) liquide aanbod. Hiermee kan de waarschijnlijkheid van een supply shock worden gemodelleerd. Een supply shock is een situatie waarin er zeer weinig aanbod is op de markt, maar de vraag stijgt. Dit kan op den duur een stijgende prijs veroorzaken, zoals we wellicht op dit moment zien gebeuren.

Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

3. Bitcoin op exchanges op laagste punt in 3,5 jaar

Iets wat hier direct op aansluit is het feit dat de bitcoin reserves van exchanges, zoals KuCoin, nog altijd dalen. Dit wordt over het algemeen als een positief teken gezien. Investeerders die bitcoin kopen besluiten hun crypto van exchanges te halen, vaak met als doel deze voor een langere periode vast te houden. Dit is overigens sowieso verstandig om te doen want; not your keys, not your bitcoin!

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie