Ivo Melchers Ivo Melchers
25/12/2022 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2022 14:30

3 mooie jaren voor bitcoin, suggereert historische data

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
3 mooie jaren voor bitcoin, suggereert historische data

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Historische data van bitcoin (BTC) wordt nog altijd vaak gebruikt om een mogelijk beeld te kunnen schetsen voor het koersverloop in de toekomst. Een belangrijke indicator voor het globale koersverloop is de bitcoin halving. Om de 210.000 blokken, ongeveer vier jaar, wordt de beloning voor het ontdekken van een nieuw transcatieblok namelijk gehalveerd.

Data uit het verleden suggereert dat dat de koers van bitcoin hard stijgt enkele maanden na zo’n halving. Dit heeft alles te maken met de schaarste van de digitale activa. Met iedere halving wordt het aanbod van nieuwe coins gehalveerd, waardoor deze nieuwe bitcoins dubbel zo schaars worden als ervoor. Echter is de koers van BTC niet alleen afhankelijk van de aanbodzijde, maar ook van de vraag naar de koning der cryptocurrencies. Bovendien is het belangrijk om een bekend gezegde in je achterhoofd te houden: ”history doesn’t repeat itself, but it often rhymes”.

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bullish vooruitzicht bitcoin

Pseudonieme crypto-analist ‘Moustache’ legt in een tweet uit hoe de ‘4 year cycle’ naar zijn idee werkt. Hij geeft aan dat er een duidelijk patroon te zien is in het koersverloop van bitcoin. Het jaar nadat BTC zijn all-time high heeft bereikt, hebben we tot nu toe elke keer een bearmarkt gezien. Dit was het geval in 2014, 2018 en in het afgelopen jaar.

Daarnaast geeft de analist aan dat naar zijn mening de volgende drie jaren beter zullen zijn dan 2022, waarin de koers van bitcoin flinke klappen heeft ontvangen. Als we de data uit het verleden zouden gebruiken om de toekomst mee te voorspellen, dan zou BTC in het jaar 2025 zijn piek bereiken en het jaar erna een bearmarkt moeten doorstaan. In dit scenario zou de huidige bearmarkt namelijk wederom worden afgewisseld met drie jaren in het groen.

Bitcoin-analist PlanB is overtuigd

Twee maanden geleden kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de bekende Nederlandse analist PlanB overtuigd is dat de volgende halving in 2024 (wederom) de koers naar nieuwe hoogtes zal tillen. Dan zal de blokbeloning worden gehalveerd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie