Roy van Krieken Roy van Krieken
25/10/2022 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 17:05

Nederlandse analist: BTC zal ‘pumpen’ na de bitcoin halving

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse analist: BTC zal ‘pumpen’ na de bitcoin halving

Foto: marog – pixcells/Shutterstock

De koers van bitcoin (BTC) laat al een behoorlijke tijd weinig interessants zien. Nog altijd bevindt de koers zich rond de $20.000. Toch proberen analisten met man en macht te peilen hoe de koers zich in de toekomst zal gaan ontwikkelen. Een bepaalde gebeurtenis zou er zomaar eens voor kunnen gaan zorgen dat de BTC koers als een raket omhoog schiet volgens de Nederlandse analist PlanB.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin halving

Hij heeft het hier over de langverwachte ‘bitcoin halving’. Deze halving zal ergens in 2024 plaatsvinden en wordt veelal gezien als een moment waarop de koers weer tot nieuwe hoogtes zou kunnen gaan stijgen. Ook PlanB is hier van overtuigd.

Op Twitter geeft de anonieme analist aan dat er inderdaad macro-economische narigheid, oorlog en inflatie kan bestaan, maar in 2024 zal met zekerheid de halving plaatsvinden, en dit zal er volgens PlanB hoe dan ook voor gaan zorgen dat de BTC koers weer mooie dingen gaat laten zien.

PlanB staat bekend om zijn stock-to-flow (S2F) model dat probeert de prijs van bitcoin te voorspellen. Voorheen was dit model uitzonderlijk nauwkeurig in de voorspelling van de prijs van bitcoin, maar het afgelopen jaar lijkt het model toch behoorlijk de plank mis te slaan.

Bitcoin stock-to-flow model

Desalniettemin blijft PlanB in zijn S2F-model geloven, en de halving zou er volgens hem voor moeten zorgen dat de koers weer op een lijn komt te liggen met zijn model. Het model is namelijk gebaseerd op de schaarste van bitcoin en na de halving in 2024 zal de uitgifte van nieuwe bitcoins gehalveerd worden. Dat betekent feitelijk dat bitcoin vanaf dat moment nog schaarser wordt, wat volgens het model van PlanB betekent dat de prijs van bitcoin zal stijgen.

Volgens dit model zal de koers van bitcoin in de loop van 2024 stijgen van net onder de $100.000 tot meer dan $600.000 per bitcoin. Dat is uiteraard een extreem optimistisch scenario en veel investeerders hebben het vertrouwen in het S2F-model van PlanB reeds verloren. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie