Roy van Krieken Roy van Krieken
30/12/2023 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2023 14:16

3 redenen om enthousiast te worden over bitcoin in 2024

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-koers-BTC-100k

Foto: Shutterstock/vinnstock

2024 wordt een cruciaal jaar voor de cryptowereld, met een reeks van belangrijke gebeurtenissen die de bitcoin (BTC) en de bredere cryptomarkt kunnen transformeren. Deze veranderingen beloven de interesse van institutionele beleggers te vergroten en de adoptie van cryptocurrencies te versnellen, wat een aanzienlijke mijlpaal is voor een sector die slechts 14 jaar geleden is ontstaan.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Spot ETF goedkeuringen in zicht

Een van de meest verwachte gebeurtenissen is de mogelijke goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tussen 8 en 10 januari. De kandidaten voor deze ETF’s zijn niet de minste: van BlackRock tot Ark Invest en Fidelity Investments.

Na langdurige overleggen lijken de kansen, volgens analisten van Bloomberg, 90% dat de goedkeuringen in januari plaatsvinden. Dit is een belangrijke kanteling, gezien eerdere aanvragen steeds werden uitgesteld of afgewezen door zorgen over witwassen of marktmanipulatie.

Uiteraard is een goedkeuring in januari nog geen zekerheid, maar wel iets om de komende weken in de gaten te houden. Het zou de markten flink kunnen opschudden.

Advertentie

De halving: Minder bitcoin, meer waarde?

Een ander belangrijk moment is de volgende Bitcoin halvering die ergens in april 2024 plaatsvindt. Elke vier jaar halveert het aantal bitcoins dat per block wordt gegenereerd, wat in 2024 zal dalen van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Historisch gezien hebben halveringen geleid tot bullruns in de BTC koers, met de meest recente in mei 2020 die leidde tot een piek van $69,000 per BTC. Hoewel historische resultaten geen garantie zijn voor toekomstige prestaties, is de anticipatie merkbaar in de huidige marktbewegingen.

De komst van de halving in 2024 is, in tegenstelling tot de komst van een bitcoin spot ETF, wel degelijk een garantie!

Toenemend optimisme voor een bullmarkt

De crypto gemeenschap kijkt daarom ook reikhalzend uit naar een nieuwe bullmarkt, aangewakkerd door zowel de aanstaande halvering als de mogelijke goedkeuring van de spot ETF’s. De prijs van BTC is al aanzienlijk gestegen in anticipatie op deze gebeurtenissen, met meer dan 150% in 2023. De vraag blijft hoe hoog BTC zal stijgen na deze mogelijke mijlpalen. Gaan we in 2024 eindelijk weer een nieuwe all-time high zien? Het zou zomaar eens kunnen en dat betekent dat 2024 een interessant jaar gaat worden voor elke crypto investeerder.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie