Roy van Krieken Roy van Krieken
26/11/2022 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2022 20:00

3 redenen waarom bitcoin in 2023 de $100.000 kan bereiken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

We zitten momenteel in een bearmarkt. Dat is feit waar je ondertussen nog moeilijk omheen kan. Hoe lang deze periode van neerwaartse prijsdruk nog zal duren is de grote vraag die nu uiteraard speelt bij beleggers. Gaat het nog jaren duren voordat de koers van bitcoin (BTC) weer een rally gaat starten, of kunnen we dit al veel eerder verwachten? Wie goed kijkt kan al wat signalen opmerken die mogelijk een relatief snel herstel suggeren.

🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers

Het sentiment in de crypto markt is ronduit slecht te noemen. Dit blijkt ook maar weer uit het feit dat veel beleggers verwachten dat het huidige prijspunt voor BTC niet de bodem is. Veelal wordt er nog verder naar beneden gekeken, bijvoorbeeld naar $12.000, als mogelijke definitieve bodem. De kans bestaat echter dat we nooit zo diep zullen zakken deze bearmarkt.

Macro-analist Henrik Zenberg stelt dat de bitcoin koers nog erg nauw gecorreleerd is met de aandelenmarkt, en in het bijzonder de S&P 500. Volgens Zenberg is de kans groot dat de aandelenmarkt weer flink kan gaan stijgen, en BTC zal dan mee omhoog getrokken worden. Mogelijk zelfs tot de $90.0000 $110.000!

‘Bullish divergence’

Technisch analisten kijken ook vol verwachting naar de grafiek van bitcoin op het moment. Volgens analist Alan Tardigrade is er namelijk een 20-weken bullish divergence op het on-balance volume (OBV) zichtbaar. Volgens hem is dit kenmerkend voor het verzwakken van het neerwaarts momentum en kan dit een serieuze rally inluiden.

“$BTC kan een gigantische rally beginnen.”

Ook is er op dit moment voor het eerst in de geschiedenis bullish divergence van de RSI zichtbaar op de weekly grafiek van bitcoin. Volgens analist Mags is dit een extreem belangrijke gebeurtenis en zou iedereen dit in de gaten moeten houden.

“Elke Bull Market Peak vormde $BTC een bearish divergence op RSI gevolgd door een bear market correction! Dit is de eerste keer ooit dat BTC een bullish divergence op WEEKLY drukt.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie