Roy van Krieken Roy van Krieken
23/04/2022 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2022 10:05

34 miljoen Amerikanen bezitten cryptocurrencies

Nieuws

Foto door maytikka/Shutterstock.com

Over de jaren heen is de crypto industrie steeds populairder geworden. Dat betekent uiteraard dat er ook meer mensen zijn die ook daadwerkelijk in cryptocurrencies investeren. In de Verenigde Staten betekent dit dat inmiddels 34 miljoen Amerikanen in het bezit zijn van een of meerdere cryptocurrencies. Dat is meer dan 10% van de totale bevolking!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto adoptie in de Verenigde Staten

Deze data werd gevonden door het financieel onderzoeksbureau Insider Intelligence. Zij stellen dat de groei de afgelopen jaren astronomisch is geweest, maar verwachten dat de rek er voorlopig nog niet uit is. In de toekomst zal het gebruik en het bezit van cryptocurrencies in de Verenigde Staten alleen maar toenemen.

“In 2021 werden crypto’s gemakkelijker te kopen binnen apps die consumenten al gebruikten, en terwijl grote financiële instellingen crypto beleggingen omarmden. Voeg de hype rond meme-aandelen zoals Dogecoin toe aan deze eenvoudigere toegankelijkheid, en je hebt een enorme piek in eigendomspercentages.”

Niet alleen het bezit van crypto is in een stroomversnelling geraakt, ook het daadwerkelijk gebruik van cryptocurrencies bij bijvoorbeeld betalingen. Volgens Insider Intelligence zal het transactievolume van cryptomunten die bij betalingen worden gebruikt tot boven de $10 miljard stijgen in de Verenigde Staten. Dat zou een stijging van maar liefst 70% betekenen ten opzichte van het vorige jaar.

In 2023 verwacht Insider Intelligence dat het transactievolume zal zijn gestegen tot maar liefst $16,1 miljard. Dat zou wederom een mooie stijging van 60% zijn. Insider Intelligence verwacht namelijk dat het steeds makkelijker gaat worden om alledaagse betalingen te doen in de vorm van cryptomunten.

Leeftijdsgroepen

Vooral Amerikanen tussen de 25 en 34 jaar oud zijn geneigd om in cryptocurrencies te investeren, aldus het onderzoek van Insider Intelligence. Op dit moment investeert de groep van 65-plussers in de Verenigde Staten het minst in cryptocurrencies, maar volgens Insider Intelligence zal dit in de toekomst in een rap tempo veranderen.

“Jongere beleggers hebben een oprecht positieve kijk op blockchain technologie en kopen crypto om een tijdje vast te houden, in de verwachting dat de prijzen op de lange termijn zullen blijven stijgen. Oudere beleggers zullen meer risicomijdend zijn en huiverig voor de volatiele cryptomarkt. Hoewel, ze beginnen steeds meer te beleggen in crypto nu meer pensioenfondsen het als optie aanbieden.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie