Roy van Krieken Roy van Krieken
12/04/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2022 18:05

35% van de Nigerianen investeert in cryptocurrencies zoals bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
35% van de Nigerianen investeert in cryptocurrencies zoals bitcoin

Foto: Vrezh Gyozalyan/Shutterstock

De inflatie stijgt overal ter wereld tot historische hoogtes en tegelijkertijd worden cryptocurrencies in steeds meer landen gezien als een uitstekend alternatief voor traditionele investeringen. Het is daarom niet gek dat steeds meer mensen ook beginnen te investeren in de crypto industrie. Een land waar deze trend erg duidelijk is, is Nigeria. Een onderzoek stelt dat zeker 35% van de bevolking daar al heeft geïnvesteerd in een of meerdere cryptocurrencies.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto in Nigeria

Het onderzoek werd uitgevoerd door een van de meest gebruikte crypto exchanges in Nigeria, KuCoin. Zij hebben in hun onderzoek geconcludeerd dat er zeker 33,4 miljoen Nigeriaanse crypto investeerders zijn. Zij zijn ofwel op dit moment in het bezit van cryptocurrencies, of hebben er in de afgelopen zes maanden mee gehandeld. Dit vertegenwoordigt ongeveer 35% van de totale bevolking van het Afrikaanse land.

Bovendien heeft het rapport, het Into the Cryptoverse Report: Nigeria Edition 2022, onthuld dat 52% van de crypto investeerders in Nigeria meer dan de helft van hun vermogen toewijst aan cryptocurrencies, terwijl 65% procent van de crypto investeerders fiat stortingen doet in cryptocurrencies via peer-to-peer handel.

Daarnaast stelt 70% van de Nigeriaanse crypto investeerders dat zij van plan zijn om in de nabije toekomst hun crypto portfolio uit te breiden. Het rapport van KuCoin stelt daarom dat zij verwachten dat de crypto industrie in Nigeria in de toekomst nog behoorlijk zal groeien.

Bitcoin en altcoin adoptie in Nigeria

Er zijn een aantal redenen te noemen voor de mate waarin de crypto industrie in Nigeria floreert. Allereerst is dat de afwezigheid van traditionele financiële diensten. Veel Nigerianen hebben nog geen gemakkelijke toegang tot bijvoorbeeld een bank. Het versturen van geld is daarom erg lastig en vaak ook behoorlijk duur.

Daarnaast werken werkloosheid en inflatie crypto adoptie in de hand. Veel Nigerianen zitten zonder inkomen en zien dat goederen en diensten alsmaar duurder worden. Investeren in cryptocurrencies wordt daarom als een uitweg gezien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie