Kevin Schijven Kevin Schijven
01/04/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2021 06:04

$600.000 aan bitcoin (BTC) gestolen uit “Trezor app,” hoe kon dit gebeuren?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
$600.000 aan bitcoin (BTC) gestolen uit

Maar liefst $600.000 aan bitcoin (BTC) werd onlangs gestolen van een investeerder. Hij gebruikte een app uit de App Store van Apple, omdat hij ervan uitging dat deze veilig zou zijn. Het ging echter om een scam en de investeerder geeft Apple de schuld, meldt The Washington Post op 30 maart:

Phillipe Christodoulou is bijna al zijn geld kwijt. De investeerder downloadde vorige maand een Trezor app van de App Store om zijn BTC balans te controleren. Maar Trezor, een cryptocurrency-wallet fabrikant, heeft helemaal geen app op iOS.

De app lijkt afkomstig te zijn van Trezor en had een waardering van vijf sterren op de App Store. Echter nadat de investeerder zijn seed phrase (wachtwoord) invoerde, werd onmiddellijk 17,1 BTC uit zijn wallet gestolen.

Christodoulou geeft Apple de schuld, aangezien het bedrijf zichzelf bestempelt als “’s werelds meest betrouwbare marktplaats voor apps” en 15 tot 30% incasseert voor de controle en curatie van apps die op de App Store verschijnen.

“Ze hebben het vertrouwen dat ik in hen had verraden. Apple verdient het niet om hiermee weg te komen.”

Aldus Christodoulou, die aangifte heeft gedaan bij de Federal Bureau of Investigation (FBI). Hij zegt dat dit hem kapot heeft gemaakt en dat hij inmiddels naar een psychiater gaat en medicatie slikt, maar hij heeft nog steeds niets van Apple gehoord.

De reacties vanuit de crypto-community lopen zeer uiteen. Veel mensen tonen begrip en medelijden voor de investeerder, maar er zijn ook mensen die zeggen dat het zijn eigen schuld is. Volgens hen had de investeerder eerst goed onderzoek moeten doen.

Deze vorm van oplichterij komt steeds vaker voor. Volgens Coinfirm is al $1,6 miljoen gestolen via neppe Trezor apps op iOS en er bestaan op de markt nog veel meer soorten neppe wallet-apps. Trezor waarschuwde enkele dagen geleden nog voor een dergelijke app op de Google Play Store:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie