Roy van Krieken Roy van Krieken
21/01/2022 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2022 06:04

61% van Amerikaanse bevolking gaat dit jaar crypto kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Rawpixel.com/Shutterstock

Volgens een enquête die werd uitgevoerd door het beursgenoteerde handelsplatform Voyager Digital blijft de interesse van Amerikanen in cryptocurrencies alsmaar groeien. Volgens het onderzoek is een grote meerderheid van de Amerikaanse bevolking namelijk van plan om in 2022 te investeren in cryptocurrencies. Het blijkt dat ondanks de huidige koersen het sentiment omtrent de crypto industrie eigenlijk vrij goed te noemen is.

Crypto adoptie

Uit de enquête blijkt dat zeker 61% van alle Amerikanen vertrouwen heeft in de crypto industrie en dat zij zelfs overwegen om dit jaar te investeren in cryptocurrencies. Opmerkelijk is het verschil van deze resultaten in vergelijking met dezelfde enquête die een jaar eerder werd afgenomen door Voyager Digital. Destijds gaf slechts 27% aan dat zij in 2021 een crypto investering het overwegen waard vond.

De resultaten laten ook zien dat Amerikanen over het algemeen liever cryptocurrencies kopen dan dat zij bijvoorbeeld een nieuwe auto, een nieuw huis of een dure vliegvakantie aanschaffen. 

Crypto onderwijs?

Zeker 66% van de ondervraagden gaf zelfs aan dat zij vinden dat de crypto industrie een onderwerp moet zijn waar aandacht aan besteed wordt op middelbare scholen. 33% gelooft dat dit hiermee niet vroeg genoeg begonnen kan worden en pleit voor crypto onderwijs nog voordat kinderen op de middelbare school terecht komen.

Het zijn opmerkelijke resultaten en laten zien dat het vertrouwen en interesse in de crypto industrie onder Amerikanen erg hoog zijn op het moment. Zeker de helft zou ook meer willen investeren indien zij een beter begrip hadden van wat de wereld van crypto en blockchain nu precies inhoudt.

Uiteraard is dit sentiment van de Amerikaanse bevolking erg positief te noemen. De Verenigde Staten is nog altijd wereldwijde marktleider en bepaalt als het ware de koers van het globale financiële systeem. Als een meerderheid van de Amerikanen pro-crypto is, dan is het ook onwaarschijnlijk dat de overheid aldaar hier hard tegenin durft te gaan.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie