Ivo Melchers Ivo Melchers
28/10/2022 08:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 08:25

74% van institutionele beleggers wil crypto kopen volgens Fidelity

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Uit een nieuw onderzoek van de digitale activa-tak van de reusachtige vermogensbeheerder Fidelity blijkt dat steeds meer instituties in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd vergeleken met een jaar geleden. In de vierde jaarlijkse ‘Institutional Investor Digital Assets Study’ kwam ook naar voren dat maar liefst 74% van de institutionele beleggers van plan is om digitale valuta te gaan kopen in de toekomst. Fidelity Digital Assets is de tak binnen Fidelity Investments die zich volledig stort op de crypto-wereld.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Institutionele beleggers grijpen naar crypto

Het onderzoek werd uitgevoerd tussen 2 januari en 24 juni dit jaar en er deden in totaal 1052 institutionele beleggers verspreid over de Verenigde Staten, Europa en Azië mee.

Het percentage van institutionele beleggers dat in het eerste halfjaar van 2022 digitale activa in bezit had was 58%. Dit was een stijging van 6 procentpunten vergeleken met een jaar eerder. Het bezit van digitale activa onder institutionele beleggers was met 69% het grootst in Azië. In Europa gaf in totaal 67% aan in digitale activa te hebben belegd. De Verenigde Staten scoorden het slechts met in totaal 42%. Vanzelfsprekend zijn bitcoin (BTC) en ether (ETH) de meest populaire cryptovaluta onder de institutionele beleggers.

Chris Kuiper, onderzoeksdirecteur van Fidelity Digital Assets, zegt het volgende over de toename in interesse vanuit instituties:

‘’De investeerders noemden het hoge opwaartse potentieel, de technologische innovatie, decentralisatie, de niet-correlatie met andere activa en de huidige macro-economische situatie als aantrekkelijke factoren van de activaklasse.’’

50% van de participanten gaf aan dat de volatiliteit de grootste obstakel was om te investeren in crypto. Dit resultaat was consistent met de eerdere onderzoeken die waren uitgevoerd.

Advertentie

Fidelity en crypto-adoptie

De grote Amerikaanse vermogensbeheerder zet vol in op het gebied van cryptocurrencies. Vorige week kon je lezen dat Fidelity naast bitcoin ook ether zou gaan aanbieden aan zijn klanten. Ook is Fidelity op dit moment bezig om de handel in bitcoin mogelijk te maken voor zijn retail klanten. In april werd ook al bekend gemaakt dat de investeringsreus pensioenspaarders in staat zou gaan stellen om bitcoin toe te voegen aan hun 401 (k) rekeningen. Een 401 (k) rekening is een pensioenrekening waarin Amerikaanse werknemers een bepaald bedrag van hun bruto-inkomsten (belastingvrij) kunnen sparen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie